ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucurestenii vor plăti, de la 1 ianuarie 2016, 4,77 lei pentru metrul cub de apă potabilă consumat, față de 5,15 lei cât este în prezent, reducerea de peste 5% fiind aprobata de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a primit, miercuri, o informare din partea ANRSC, referitoare la ajustarea tarifară extraordinară pentru prețurile și serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul București, potrivit căreia se aplică o reducere de 5,56% pentru aceste servicii.

Tariful apei potabile și a serviciilor de canalizare în București sunt stabilite în funcție de costurile de operare și investițiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova.Conform unui comunicat al Primăriei București, o echipa de experți internaționali a realizat un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. În raportul final al experților este precizat că tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apă potabilă și canalizare este mai mare cu 5,56% față de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a prețului cu procentul rezultat din audit.