Fostul judecător al CCR Augustin Zegrean a afirmat că alegerile prezidențiale ar trebui amânate, până când procurorii ar verifica toate candidaturile cu suspiciuni de semnături false, scrie Mediafax.
 
Reacția sa vine în contextul în care BEC a sesizat Parchetul General în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale care au depus semnături false. Printre candidați se numără Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă.
 
Zegrean spune însă că acest lucru nu este posibil, deoarece nu există un text de lege în acest sens.
 
„O corectură față de ce ați spus inițial, nu ar putea fi amânate pentru că nu avem un text de lege care să prevadă asta. Suntem blestemați să votăm dintre cei care au avut semnături false. În 21 decembrie, e ultima zi de mandat a actualului președinte și mandatul nu poate fi prelungit decât în anumite situații excepționale, iar noi nu suntem în prezenta acelor situații. (....)S-ar putea să iasă președinte unul din cei pentru care s-a sesizat Parchetul. Eu înțeleg din ce spunea președintele AEP au ales din semnături cele bune. Nu e corect așa, nu așa trebuie să se procedeze. Nu există fals mai mare sau mai mic”, a spus Augustin Zegrean, la Antena 3.
El a adăugat că ar trebui ca toți candidații să fie tratați la fel.

„Nu există nicio soluție în situația aceasta, ori fac pentru toți ori nu fac. Ar fi trebuit toți tratați la fel. Noi acceptăm să ne alegem președinți și dacă știm că au falsificat semnături”, a adăugat Zegrean.
 
Până în acest moment, BEC a validat candidaturile la prezidențiale pentru 14 candidați.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews