ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Fostul judecător al CCR Augustin Zegrean a afirmat că alegerile prezidențiale ar trebui amânate, până când procurorii ar verifica toate candidaturile cu suspiciuni de semnături false, scrie Mediafax.
 
Reacția sa vine în contextul în care BEC a sesizat Parchetul General în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale care au depus semnături false. Printre candidați se numără Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă.
 
Zegrean spune însă că acest lucru nu este posibil, deoarece nu există un text de lege în acest sens.
 
„O corectură față de ce ați spus inițial, nu ar putea fi amânate pentru că nu avem un text de lege care să prevadă asta. Suntem blestemați să votăm dintre cei care au avut semnături false. În 21 decembrie, e ultima zi de mandat a actualului președinte și mandatul nu poate fi prelungit decât în anumite situații excepționale, iar noi nu suntem în prezenta acelor situații. (....)S-ar putea să iasă președinte unul din cei pentru care s-a sesizat Parchetul. Eu înțeleg din ce spunea președintele AEP au ales din semnături cele bune. Nu e corect așa, nu așa trebuie să se procedeze. Nu există fals mai mare sau mai mic”, a spus Augustin Zegrean, la Antena 3.
El a adăugat că ar trebui ca toți candidații să fie tratați la fel.

„Nu există nicio soluție în situația aceasta, ori fac pentru toți ori nu fac. Ar fi trebuit toți tratați la fel. Noi acceptăm să ne alegem președinți și dacă știm că au falsificat semnături”, a adăugat Zegrean.
 
Până în acest moment, BEC a validat candidaturile la prezidențiale pentru 14 candidați.