ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de elevi ai unei școli de elită din Australia au fost vaccinați „din greșeală” cu serul Covid de la Pfizer, care nu e disponibil decât adulților de peste 40 de ani sau aborigenilor de peste 16 ani. Potrivit The Daily Mail, scandalul a izbucnit pe fondul protestului unor oameni incluși în așa-zisele „categorii de risc”, care trebuie să-și aștepte doza până la toamnă, în timp ce puținele doze existente sunt „risipite” pe tineri. Aceasta, din cauză că stocul guvernamental de vaccinuri Pfizer e destul de redus în Australia, țară care a comandat cu precădere serul AstraZeneca, de care oamenii se feresc din cauza reacțiilor adverse ce includ formarea de cheagurile de sânge. Dar și Pfizer este „bogat” în reacții adverse - chiar dacă de altă natură -, înregistrând de 3 ori mai multe decese post-vaccinare decât AstraZeneca, după cum arătam într-un articol anterior. Ne-am obișnuit, însă, să constatăm că politica de răspuns la pandemie a guvernelor are legătură cu orice altceva decât cu argumentele științifice.

Întrebat de jurnaliști cum a fost posibil ca 163 de doze de Pfizer să fie „irosite” pe elevi de 12 ani, care nu sunt eligibili pentru injectarea cu acest ser, ministrul australian al Sănătății a considerat că întrebarea este jenantă, lipsită de respect față de „luptătorii din linia întâi”, și a răspuns, iritat: „A fost o eroare. Și ce dacă? Se mai întâmplă și așa ceva la un milion de injectări. Treceți peste!”. Reacția angajatului public a fost cu atât mai șocantă cu cât, după acest răspuns, Brad Hazzard a părăsit conferința de presă, cauzând un vacarm de nedescris.