ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul federal ia în considerare posibilitatea de a le permite australienilor să primească o a cincea injecție cu COVID pentru a se pregăti pentru iarnă, deoarece numărul de cazuri a scăzut la jumătate în ultima lună. Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare urmează să dea în curând un aviz cu privire la extinderea eligibilității pentru o nouă injecție de rapel, scrie dailymail.

Ministrul federal al sănătății, Mark Butler, a declarat pentru emisiunea 7.30 de la ABC că guvernul Albanese așteaptă cu nerăbdare acest aviz.

„Ne gândim în special la a fi pregătiți pentru iarna viitoare. Trebuie să ne gândim la campanii suplimentare de comunicare către comunitate cu privire la necesitatea ca ei să ia în considerare foarte serios obținerea acelor rapeluri suplimentare, iar această activitate este în curs de desfășurare și în guvern chiar acum.”

Doar adulții cu un sistem imunitar grav compromis pot primi o a cincea doză de vaccin în prezent. În Australia au fost înregistrate în medie 6500 de cazuri de Covid pe zi în această lună. Aceasta este o scădere față de cele 15.000 de infecții raportate în decembrie.  ATAGI a recomandat inițial să nu se administreze o a cincea injecție de vaccin COVID-19 în noiembrie anul trecut. Acest sfat a fost oferit după ce au apărut dovezi din Singapore că o a cincea injecție a avut un efect trivial asupra transmiterii virusului în această țară. 

Ministrul sănătății i-a îndemnat pe australieni să își facă numărul recomandat de vaccinuri de rapel, indiferent de situație.
 
Pentru mai multe date ale Problemei Australia vă recomandăm cel patru articole relaționate acestei informări.