ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Australia a înregistrat o creștere bruscă a ratei mortalității în 2022, Biroul Australian de Statistică (ABS) precizând că până la sfârșitul lunii august 2022 au fost înregistrate 128.797 de decese, ceea ce reprezintă cu 18.671 de decese, sau cu 17%, mai mult decât media istorică, relatează Zero Hedge.

În datele publicate pe 25 noiembrie, ABS a remarcat că, dintre decesele înregistrate; a existat o creștere a numărului de australieni care au murit din cauza demenței (18,9% peste media de referință), diabetului (20,8% mai mult decât media de referință), cancerului și COVID-19.

Karen Cutter, o purtătoare de cuvânt a Institutului de Actuariat din Australia (AIA), a declarat într-un comunicat de presă (pdf) că, chiar și după ce Grupul de lucru pentru mortalitate COVID-19 al institutului a eliminat toate decesele "din" și "cu" COVID-19, nu era clar de ce australienii au murit în număr mai mare din cauza altor boli, cum ar fi boala cardiacă ischemică, cancerul și bolile cerebrovasculare în 2021 și 2022.

Într-o analiză (pdf) din 3 noiembrie, AIA a observat că 1.200 de australieni au murit din cauza bolilor cardiace ischemice mai mult decât se așteptau, în timp ce bolile cerebrovasculare au avut 450 de decese mai multe decât în mod normal. Între timp, rata mortalității cauzate de diabet a crescut cu 400 de decese, iar în cazul demenței s-au înregistrat 800 de decese în plus.

Potrivit ABS, între ianuarie și august anul acesta, 7.727 de australieni au murit din cauza COVID-19.

"Nu este clar ce ar putea determina acest lucru, deși ne așteptăm ca cel puțin o parte din exces să fie în ceea ce privește persoanele care, altfel, ar fi putut să sucombe din cauza bolilor respiratorii în 2020 și 2021", a declarat Cutter.

Aceștia au mai spus că decesele cauzate de diabet au fost, în general, mai mari decât se așteptau pe tot parcursul pandemiei.

Cutter a precizat că AIA a observat, de asemenea, că din excesul de decese în benzile de vârstă 0-44 și 45-64 au fost mici, iar numărul de femei care au murit a fost mai mare decât se aștepta.

Ea a cerut guvernului federal să lanseze o anchetă privind cauza acestui spor.

"Diferențele merită să fie investigate, deși numerele mici înseamnă că există o variație naturală considerabilă", a spus ea.