ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu data de 21 ianuarie 2022, vaccinarea cu a treia doză se poate face chiar și numai după 3 luni de la administrarea primelor două doze de vaccin COVID-19, anunță, pe site-ul său, NSW Health - Departamentul Sănătății din statul australian New South Wales.
 
Iată precizările făcute astăzi de NSW Health:

„Începând de vineri, 21 ianuarie 2022, vaccinarea cu a treia doză se poate face după 3 sau mai multe luni de la administrarea primelor două doze de vaccin COVID-19.
 
Studiile arată că imunitatea creată de vaccinurile COVID-19 începe să scadă în timp. O doză de rapel ajută la întărirea sistemului dumneavoastră imunitar și la îmbunătățirea protecției pe termen lung împotriva formelor grave de boală cauzate de virusul SARS-CoV-2.
 
Vaccinurile Pfizer și Moderna, cu ARNm, sunt recomandate pentru doza de supra-rapel în Australia. Deși nu este unul preferat, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat ca rapel persoanelor care, din motive medicale, nu pot beneficia de un vaccin cu ARNm.”
 
Ce persoane sunt eligibile?

Comunicatul continuă:
 
„Sunteți eligibil pentru o doză de supra-rapel dacă:

  • Sunteți complet vaccinat (ați primit 2 doze de vaccin COVID-19);
  • aveți vârsta minimă de 18 ani, și
  • ați făcut a doua doză de vaccin COVID-19 cu cel puțin 3 luni în urmă.

Dozele de supra-rapel sunt, de asemenea, recomandate femeilor însărcinate care au primit 2 doze de vaccin COVID-19, precum și persoanelor grav imunocompromise care au primit anterior TREI doze din schema primară de vaccinare COVID-19 cu cel puțin 3 luni în urmă.”
 
Anunțul a fost făcut și pe Twitter: