ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou proiect de lege prevede amenzi mari pentru cei care refuză vaccinarea. Dar va fi, de asemenea, costisitor pentru cei care sar peste rapeluri, potrivit Heute.at.

Amenzi de până la 3.600 de euro ar putea fi aplicate celor care nu se vaccinează anti-COVD începând cu 2022, atunci când în Austria va fi introdusă o obligație generală de vaccinare.

Acest nivel de penalizare se regăsește într-un proiect de lege al Ministerului Sănătății, care vizează o posibilă vaccinare obligatorie în sectorul sanitar.

Punctul culminant este că sancțiunile nu sunt prevăzute doar pentru cei care refuză în general vaccinarea. De asemenea, vor fi pedepsiți și cei care nu fac un vaccin de rapel după ce au fost vaccinați în trecut. Sunt prevăzute sancțiuni de până la 1.450 de euro, după cum se precizează și în proiect.

S-a anunțat deja că ritmul de vaccinare va fi accelerat: a treia doză va fi recomandată începând cu a patra lună de la a doua doză.

Există, totodată, o schimbare în ceea ce privește valabilitatea pașaportului verde. De la 1 februarie 2022 cel târziu, acesta va fi valabil doar șapte luni. Anterior, se convenise că pașaportul verde ar fi fost valabil timp de nouă luni de la imunizarea completă.

În plus, va fi inițiată o procedură legislativă, inclusiv o procedură de evaluare, în vederea introducerii unei obligații generale de vaccinare în Austria. De asemenea, această obligație generală de vaccinare pentru toate persoanele eligibile urmează să intre în vigoare cel târziu la 1 februarie 2022.