ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dictatura covidiană nu se dezminte în singura țară din Uniunea Europeană care a reușit isprava nedemocratică de a legifera vaccinarea Covid obligatorie. Ministrul Sănătății de la Viena, Johannes Rauch, a anunțat reintroducerea obligativității purtării măștilor FFP2 în spații interioare, sub pretextul unei noi creșteri a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Austria devine, astfel, prima țară din U.E. care reintroduce restricții pandemice după brusca abandonare a acestora o dată cu declanșarea invaziei ruse din Ucraina.

„Nu-mi place să fac asta", a declarat ministrul Rauch în timpul unei conferințe de presă vineri seara, adăugând că măsura se va aplica începând de miercurea viitoare și că vor fi revizuite și regulile de izolare. El a precizat că detaliile despre restricțiile revizuite vor veni în scurt timp, informează Știri pe Surse

Rauch a opinat că diminuarea măsurilor restrictive ar fi venit prea devreme, deoarece în ultimele două săptămâni, când acestea nu au mai fost în vigoare, numărul de cazuri de COVID-19 ar fi crescut în Austria. 

„Nu se așteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni”, a declarat Ministerul federal austriac al Sănătății, adăugând că „situația tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior”.

Austria a ridicat restricțiile panddemice la 5 martie, măștile faciale FFP2 rămânând obligatorii doar în spitale, în mijloacele de transport în comun și în magazinele esențiale.