ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Notă: Tema evoluţionistă a devenit subiect de campanie electorală în SUA, iar pupatul moaştelor şi posedaţii de diavol sunt subiecte mediatice în România. Aşa că simt nevoia să fiu în pas cu moda şi să mă autodenunţ pe aceste teme.

Sunt creaţionist
Cred că Dumnezeu a făcut lumea din nimic. 
Cred că evoluţionismul este o simplă teorie care, ca orice teorie ştiinţifică, este la modă mai ales pentru că are implicaţii ideologice foarte concrete.
Am mai spus-o: ştiinţa în modernitate (mai ales când este folosit cuvântul la singular- "ştiinţă"- deşi sunt nenumărate şi variate ştiinţe) este de fapt ideologie sau suport ideologic. Şi am văzut şi vedem toţi consecinţele ideologice ale darwinismului- inclusiv în măcelul copiilor nenăscuţi.
Aşa că daţi-mi voie să nu am încredere în "cercetătorii englezi" (şi Darwin era printre ei) care fac descoperiri din cele mai fulminante: că râsul slăbeşte, murăturile sunt cancerigene şi oamenii se trag din maimuţă.

Eu sunt pupător de moaşte.
Am sărutat, fără exagerare, peste o sută de racle diferite de moaşte până acum şi sper să fie încâ câteva sute de moaşte până la sfârşitul vieţii mele.
Ba încă dorinţa mea este aceea de a avea sfinte moaşte în casă.
Nu e nicio glumă şi nu e nicio ironie.
Numai un om neînbisericit nu poate înţelege cât de important este să te întâlneşti cu relicvele sfinţilor. Nu poate înţelege fiorul tainic pe care îl ai atunci când te apropii de moaşte, de confirmarea credinţei că vom învia cu trupul, de depăşirea hotarului morţii.

Eu cred că există diavoli şi oameni posedaţi de diavoli
Am văzut cu ochii mei posedaţi de diavol. Am văzut cu ochii mei şi escroci. 
Dar, să vă spun un secret, a nu crede în existenţa diavolului te aşează în afara Creştinismului. Diavolul există- evident, lui îi face mare plăcere să crezi contrariul- şi e o prezenţă constantă în vieţile noastre publice şi private.
Uneori, din slăbiciunile sale şi ale noastre, posedă oameni şi îşi face simţită real prezenţa.

Iar din cele mai vechi timpuri- încă din timpul Mântuitorului- Biserica a avut leac- exorcismele- pentru a elibera sărmanii oameni posedaţi de diavol.