ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar nu vreau să pun paie pe foc în scandalul momentului, dintre eternii doritori de autonomie și anume maghiarii. A, pardon! Secuii. Păi și ăia ce sunt? Păi, când le convine sunt maghiari când le convine sunt secui. Dar în general maghiari. Secui. Mă rog, nu despre asta voiam să vorbesc.  Uite că FACEBUKU a reușit să provoace o premieră mondială. Am reușit să mă autodiscriminez!!!! Eu sunt pe jumate maghiar. Nu secui. Bozgor domne. Mi-am auzit în copilărie, la școală, la bloc, faza asta cu bozgorii, de mi-a ieșit pe nas. Ba chiar, când s-a luat tata cu mama, socru de aici din sud, fuse destul de supărat că mama s-a luat cu un BOZGOR. Eh, între timp i-a trecut. Eu unul, nu am luat de prea multe ori în serios chestia asta cu Bozgorii. Adică, la început am simțit că ceva nu le convine unora, dar am învățat să trăiesc cu asta.
 
Sincer, nu pot să mă dau de ceasul morțîi. Nu am rămas cu sechele. Nu m-am simțit discriminat. Nu am simțit că sunt privit altfel și câ, vai, asta m-a împiedicat vreodată să fiu cine sunt. Ba de multe ori am avut chiar de câștigat. Oamenii au așa o părere cum că ungurii sunt mai serioși. Prostii. Sunt unguri și unguri, români și români, oameni și oameni.Cine se dă de ceasul morțîi că a fost numit bozgor, cred că mănâncă o lopată mare de rahat. Din experiența mea, și cred că a majoritățîi dintre noi, ăștia corciți, sunt mult mai multe cazurile în care românii  te acceptă necondiționat 100%.
 
Ah, desigur atâta timp cât nu ridici prea multe pretenții asupra Transilvaniei sau a "Ținutului Secuiesc”. Chestie care mi se pare normală.Trăiesc în România, pe pașaportul meu scrie Român, deci aș putea să mă comport măcar decent. Oricum nu schimb eu istoria, și sincer, nici nu cred că mi-aș dori. În România sunt poate bozgor, dar de fiecare dată când am trecut granița în Ungaria, am fost privit ca Român. Am învățat să îmi iubesc țara, la fel cum o iubesc pe mama, țara mea este România, mama mea este Româncă. În același timp, pot spune deschis, respect și cultura maghiară, îmi place muzica lor, csardasul, îmi place Gulyasul, îmi plac hainele de husari, îmi place mândria lor și mustățile. La fel cum iubesc baladele Românești, ciorba Românească cât mai acră, pe Tudor Gheorghe, și mulți mulți scriitori și oameni de cultură Români. Limba maghiară nici măcar nu o vorbesc. Oricum, România rămâne pentru mine acasă, la fel cum nu îmi pot schimba mama. Am ținut să fac această introducere pentru a lămuri din start poziția mea.


Certificatul de naștere al bunicului meu

Acestea fiind spuse, să trecem la problema cea mai gravă. Vă dați seama în ce situație de două parale am ajuns? Și aud că asta se întâmplă la nivel Global! Adică, dacă un rapper de culoare postează ceva și spune: for all my niggers out there! ar trebui să i se blocheze contul, nu? Hahaha! Genial! De-a dreptul genial! Am auzit în viața meamulți Romi care își spuneau între ei: Ce faci Țigane?. Prieteni de-ai mei lăutari făceau asta în mod curent. Cum ar fi ,Adrian Copilul Minune blocat pe Facebook pentru că a cântat: of of of, mor toți țiganii!! Știți melodia? Se pare că în dorința de a nu mai exista discriminare, niciodată, nicăieri în lumea asta mare, băiețîi de la Facebook, și globaliștii încep să taie tot. Tot ce prind. Au niște roboți idioți, pe care îi asmut asupra cui deranjează! Este totuși bine că eu, un bozgor, nu am ajuns la pușcărie pentru că am folosit cuvântul bozgor! Cum ar fi fost? Sau vreo amendă, ceva!? Hai, măi, chiar așa, nici o sancțiune? Doar 30 de zile blocat pe Facebook? Slăbuț, slăbuț…Și știți ceva? Aberația este chiar mai mare de atât. Din proprie experiență, de fiecare dată când am fost numit bozgor nu mi-am dorit ca acel om să fie pedepsit pentru asta. Credeți că o pedeapsă va schimba modul cuiva de a gândi? În nici un caz. Va fi și mai acrit după pedeapsă. Nu o va mai spune, dar furia se va aduna în el. Mai degrabă ar funcționa să i se explice omului pe un ton civilizat unde greșește. Și până la urmă eu sunt dispus să accept: sunt oameni cărora nu le plac bozgorii. Ei și? Să fie sănătoși. Eu unul nu am murit de la niște cuvinte.
 

Certificatul de naștere al bunicii mele
 

Cenzura nu a adus niciodată nimic bun cu ea. Întotdeauna ea va fi făcută în numele binelui suprem. Ei bine, acest bine suprem nu există. Nu vor putea nici globaliștii, nici comuniștii nu au putut, nici naziștii nu au putut să forțeze pe cineva să zâmbească, dacă acel om nu simte să zâmbească. La fel cum nu va putea nimeni să mă forțeze să mă căsătoresc cu cineva care nu îmi place. În altă ordine de idei, cred că, din contră, cuvintele, bancurile, glumele, nu fac nimic altceva decât să detensioneze atmosfera. Am citit și auzit de multe ori tot felul de exprimări: moarte lor sau ălora sau celorlalți, îi omorâm, le facem, le dregem.  Ete scârț! Garantez eu, că față în față, 99% din oameni nu ar face ceea ce spun că fac. Știm toți asta. Iar pe ăia 1% nu îi vor convinge măsurile punitive. Ajungem ca în comunism,  când cuvântul "coadă” era interzis de cenzură. Ajunseseră atât de departe, încât dacă scriai o carte, cuvântul "coadă” nu trebuia să apară. Cam așa și cu Facebookul. Ei și? Am înțeles, nu voi mai folosi cuvântul "bozgor”, deși sunt "bozgor”. Voi găsi un alt mod de a o spune. Oamenii găsesc întotdeauna soluții, băi dictatorilor. Oamenii vor râde de aceleași lucruri pe la colțuri și peste 100 de ani, dacă ei vor simți să o facă. O vor spune mai ferit, mai în șoaptă, o vor gândi măcar.
 
Mult succes la blocat conturi. Frumoasă metodă de a elimina pe toți cei care gândesc altfel, mai mult decât media de obicei. Frumoasă metodă de a crea o "Nouă lume Nouă”. Știți cât va dura această lume nouă? Cam cât au durat și celalalte utopii. Vă zic eu, este pe final. Practic, acum suntem la apogeu…ca în 1987-88-89 în România acelor ani. Cam toți eram sătui până în gât. Chiar și cei din sistem se plictisiseră.

În încheiere, vă spun așa: Nu vă fie frică, chiar și UE pică! Hai România!