Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) constată că, după 33 de zile de funcționalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul cetățenilor români care s-au înregistrat ca alegători în străinătate este dezamăgitor de mic, în condițiile în care mai sunt doar 13 zile pentru înscriere. Doar 13.800 de alegători români s-au înregistrat pentru vot la secția de votare și doar 14.401 de alegători pentru votul prin corespondență. Pe baza înregistrărilor de până acum nu ar putea fi înființate legal nici măcar zece secții de votare, se spune în comunicatul AEP.

Pentru a-i ”informa” mai bine pe românii din străinătate, AEP a recurs și la un mic ajutor, menit să-i impulsioneze pe cei din diaspora să se înregistreze. 

Instituția responsabilă de organizarea și desfășurarea alegerilor, referendumurilor din România a postat pe pagina oficială de Facebook un videoclip în care apare Tudor Chirilă, îndemnând oamenii să se înregistreze pe www.votstrainatate.ro pentru a vota prin corespondență la alegerile prezidențiale, scrie Qmagazine.ro.


„Sunt Tudor Chirilă și promovez, alături de societatea civilă și de alți cetățeni ai României votul prin corespondență, ca să nu mai ajungem în situația dramatică din alți ani și de la alte alegeri. E important ca românii din diaspora să poată să voteze și să se poată întâmpla chestia asta civilizat”, este mesajul transmis de Tudor Chirilă.

Postarea este însoțită de următoarea descriere: „Tudor Chirilă a trecut pe la standul nostru din Aeroportul Otopeni și are un mesaj de incurajare pentru înregistrarea pe www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul prin corespondență. Intră pe www.votstrainatate.ro și înregistrează-te și tu! #VotStrăinătate #VoteazăPentruRomânia”.
 

Tudor Chirilă este cunoscut pentru pozițiile sale publice antiguvernamentale și anti-PSD, participând la protestele #Rezist, dar și la cele ale actorilor împotriva modificărilor Legilor Justiției. De asemenea, el a susținut permanent ideea că cei din diaspora nu au reușit să voteze din cauza actualei puteri, acuzând chiar Autoritatea Electorală Permanentă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews