ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) constată că, după 33 de zile de funcționalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul cetățenilor români care s-au înregistrat ca alegători în străinătate este dezamăgitor de mic, în condițiile în care mai sunt doar 13 zile pentru înscriere. Doar 13.800 de alegători români s-au înregistrat pentru vot la secția de votare și doar 14.401 de alegători pentru votul prin corespondență. Pe baza înregistrărilor de până acum nu ar putea fi înființate legal nici măcar zece secții de votare, se spune în comunicatul AEP.

Pentru a-i ”informa” mai bine pe românii din străinătate, AEP a recurs și la un mic ajutor, menit să-i impulsioneze pe cei din diaspora să se înregistreze. 

Instituția responsabilă de organizarea și desfășurarea alegerilor, referendumurilor din România a postat pe pagina oficială de Facebook un videoclip în care apare Tudor Chirilă, îndemnând oamenii să se înregistreze pe www.votstrainatate.ro pentru a vota prin corespondență la alegerile prezidențiale, scrie Qmagazine.ro.


„Sunt Tudor Chirilă și promovez, alături de societatea civilă și de alți cetățeni ai României votul prin corespondență, ca să nu mai ajungem în situația dramatică din alți ani și de la alte alegeri. E important ca românii din diaspora să poată să voteze și să se poată întâmpla chestia asta civilizat”, este mesajul transmis de Tudor Chirilă.

Postarea este însoțită de următoarea descriere: „Tudor Chirilă a trecut pe la standul nostru din Aeroportul Otopeni și are un mesaj de incurajare pentru înregistrarea pe www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul prin corespondență. Intră pe www.votstrainatate.ro și înregistrează-te și tu! #VotStrăinătate #VoteazăPentruRomânia”.
 

Tudor Chirilă este cunoscut pentru pozițiile sale publice antiguvernamentale și anti-PSD, participând la protestele #Rezist, dar și la cele ale actorilor împotriva modificărilor Legilor Justiției. De asemenea, el a susținut permanent ideea că cei din diaspora nu au reușit să voteze din cauza actualei puteri, acuzând chiar Autoritatea Electorală Permanentă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews