ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pastorul canadian Artur Pawlowski, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume după ce a fost arestat în luna mai pe o autostradă pentru că a ținut slujbe pe timp de carantină, ar putea fi condamnat la 21 de zile de închisoare dacă autoritățile sanitare guvernamentale vor avea câștig de cauză, informează LifeSiteNews.

Avocații lui Pawlowski, pe care acesta i-a angajat cu ajutorul redacției Rebel News, au solicitat, la începutul acestei săptămâni, o amânare în instanță, după ce Alberta Health Services (AHS) a formulat o acuzație mincinoasă de sfidare a instanței împotriva lui Pawlowski și a fratelui său Dawid.

AHS a cerut instanței ca cei doi să execute o pedeapsă de 21 de zile de închisoare sub pretextul că că au încălcat „în mod fățiș” regulile Covid, ținând slujbe religioase în biserica lor Cave of Adullam, din Calgary, Alberta, în primăvara anului 2021.
 

Potrivit unui articol publicat de Global News, judecătorul Adam Germain din Alberta a acceptat să îi acorde timp avocatei lui Pawlowski, Sarah Miller, pentru a-și pregăti apărarea clienților săi, spunând că îi va „oferi toate șansele pentru a-și apăra temeinic clienții”, având în vedere natura acuzațiilor.

Potrivit relatării Global News, Germain a declarat că nu dorește „pedepsele de 21 de zile de închisoare pe care le-ați cerut (AHS)”, în condițiile în care coronavirusul circulă liber prin închisori.

Judecătorul a mai adăugat că va ține cont de argumentele avocatei privind motivele pentru care frații Pawlowski nu s-au injectat cu serurile experimentale Covid.

„Poate că este un focar de infecție în penitenciare. Toate aceste lucruri pot influența decizia”, a declarat Germain.

Judecătorul a fost de acord cu o amânare, iar instanța se va întruni din nou în septembrie pentru a dezbate soarta fraților Pawlowski.

În iunie, Germain a stabilit că AHS a dovedit că frații sunt vinovați „dincolo de orice îndoială rezonabilă de sfidare” a instanței. Aceasta s-a întâmplat după ce frații au încălcat anterior un ordin de interdicție împotriva lor, care prevedea că vor merge la închisoare dacă vor ține slujbe religioase.

Pawlowski și fratele său, Dawid Pawlowski, au fost arestați de membrii Serviciului de Poliție din Calgary (CPS) în luna mai, într-o operațiune periculoasă pe autostradă, fiind acuzați de „organizarea unei adunări de oameni ilegale”.

Cei doi au petrecut 3 nopți în închisoare, dar au fost eliberați după achitarea cauțiunii.

O posibilă nouă pedeapsă cu închisoarea pentru cei doi frați ar veni în ciuda faptului că Alberta a fost complet deschisă de la 1 iulie, nemaiexistând, de atunci, nicio restricție pe motive de Covid.