ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Noua Zeelandă au declarat luni că au stabilit o legătură între decesul unui bărbat în vârstă de 26 de ani și vaccinul COVID-19 de la Pfizer, după ce persoana a dezvoltat miocardită la scurt timp după administrarea primei doze, transmite Reuters.

Decesul este al doilea recunoscut oficial de Noua Zeelandă, legat de acest „efect secundar” al vaccinului, după ce, în august, autoritățile sanitare au raportat că o femeie a murit după administrarea dozelor, conform sursei citate.

"Cu ajutorul informațiilor disponibile în prezent, consiliul a considerat că miocardita s-a datorat probabil vaccinării la acest individ", a declarat într-o declarație Consiliul independent de monitorizare a siguranței vaccinului COVID-19.

Bărbatul, care a murit la două săptămâni de la prima sa doză, nu solicitase sfaturi medicale sau tratament pentru simptomele sale. Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac care poate limita capacitatea organului de a pompa sângele și poate provoca modificări ale ritmului bătăilor inimii.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că firma a fost la curent cu raportul privind decesul din Noua Zeelandă, că monitorizează toate rapoartele privind posibilele evenimente adverse și că a continuat să creadă că profilul beneficiu-risc al vaccinului său este pozitiv.

De asemenea, comisia de siguranță a vaccinurilor din Noua Zeelandă a declarat că alte două persoane, inclusiv un copil de 13 ani, au murit cu o posibilă miocardită după ce au fost vaccinate.