ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din zona golfului San Francisco au decis să interzică utilizarea încălzitoarelor de apă și a cuptoarelor pe gaz natural, invocând probleme de poluare și de sănătate, transmite Epoch Times.

Consiliul de administrație al Districtului de aer din Bay Area a adus modificări anumitor reglementări pentru a elimina emisiile de oxid de azot (NOx) provenite de la cuptoarele și încălzitoarele de apă pe gaz natural din sectorul rezidențial și comercial, impunând ca noile aparate să respecte standardele de emisii zero.

"Modificările regulilor se vor aplica numai aparatelor noi și nu impun schimbarea imediată a aparatelor existente și nici nu se vor aplica aparatelor folosite pentru gătit, cum ar fi sobele pe gaz", potrivit unui comunicat de presă din 15 martie.

Conform noilor modificări, doar încălzitoarele de apă "zero NOx" pot fi vândute sau instalate în zona Bay Area începând cu 2027. Doi ani mai târziu, în 2029, doar cuptoarele cu "zero NOx" vor putea fi vândute sau instalate în regiune. Iar în 2031, noile încălzitoare de apă comerciale din Bay Area vor trebui să respecte standardele "zero NOx".

Se spune că emisiile de NOx contribuie la formarea de particule și au fost asociate cu respirația șuierătoare, dificultățile de respirație, tusea, astmul și predispoziția la infecții respiratorii, a declarat Consiliul de administrație al districtului de aer din Bay Area. Expunerea la pulberi în suspensie a fost legată de astm, atac de cord, boli neurologice, cancer pulmonar și moarte prematură, a declarat consiliul.

Air District susține că noile modificări vor îmbunătăți calitatea aerului, vor preveni aproximativ 85 de decese premature și zeci de cazuri de astm în Bay Area anual și vor economisi până la 890 de milioane de dolari pe an în ceea ce privește impactul asupra sănătății rezultat din expunerea la poluarea aerului.

"Cele 1,8 milioane de încălzitoare de apă și cuptoare din Bay Area au un impact semnificativ asupra calității aerului, ceea ce duce la zeci de decese premature și la o gamă largă de efecte asupra sănătății, în special în comunitățile de culoare", a declarat Philip Fine, director executiv al Air District, în comunicatul de presă. "Acest regulament revoluționar va elimina treptat cele mai poluante aparate din case și întreprinderi pentru a proteja locuitorii din Bay Area de poluarea nocivă a aerului pe care o provoacă."

Deși aragazele cu gaz au fost exceptate de la interdicția din Bay Area, agențiile federale au indicat că iau în considerare restricții mai dure pentru aceste aparate.

În luna februarie, Richard Trumka Jr. comisar al Comisiei pentru siguranța produselor de consum (CPSC), a declarat că guvernul federal ar putea interzice sobele pe gaz natural.

Administrația Biden a negat că o astfel de măsură ar fi fost luată în considerare, dar CPSC a anunțat ulterior că a solicitat informații privind siguranța acestor sobe, ceea ce ar putea fi pasul inițial către restricții. De asemenea, Departamentul pentru Energie a propus standarde de eficiență energetică pentru sobele rezidențiale, care, în opinia unora, ar putea afecta mai puternic sobele pe gaz decât cele electrice.