ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trebuie să recunoaștem că pe lângă reavoință, zona USR-PLUS e animată și de prostie crasă. Poate doar aceasta să ne folosească. Dintr-o astfel de scăpare, din prostie, cum se zice, am putut afla azi din gura lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei USR, că aparatul său lucrează împreună cu cel al Ministerului de Externe pentru elaborarea unui pașaport de vaccinare electronic.

La rândul lui MAE se află deja în discuții cu Grecia și Israelul, printre primele țări din spațiul euro-oriental care s-au exprimat tranșant în favoarea acestor documente abuzive, conform declarațiilor filmate ale lui Năsui, disponibile AICI. Premierul Florin Cîțu a contrazis aceste afirmații declarând că nu a dat un mandat pentru asemenea discuții bilaterale. Nu a dat dar ele au loc. Aceasta ne spune cam tot despre rolul decorativ care i s-a rezervat premierului de paie al României

Totodată, se vede treaba că Recomandarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu privire la discriminările pe care le pot produce aceste documente a mers direct la coșul Consiliului European care s-a reunit ieri și unde Angela Merkel, cancelara de stângo-dreapta a Germaniei, a dat undă verde pașaportului de vaccinare UE până la vară - în trei luni, mai precis. În ciuda declarațiilor anterioare de aburit poporul sovietelor europene, ieri seara s-a dovedit, ca și în cazul României, că demersurile pentru acest tip de document erau înaintate deja.

O parte din aspectele tehnice preliminare au fost deja întreprinse de Comisia Europeană - ceea ce demonstrează că declarațiile precedente au fost mincinoase (nota red.) - , dar va mai dura trei luni pentru a dezvolta un certificat digital, a afirmat cancelara, după cum a relatat și ActiveNews în cursul nopții trecute.

Tot în relatarea noastră de ieri prezentam în premieră în presa română faptul că România făcea parte dintr-o Listă de 17 țări care vor solicita pașapoarte de vaccinare, listă publicată ieri de Express-ul britanic (ilustrația de mai sus).

Ce scriam ieri: „Din listă nu lipsește ROMÂNIA. E posibil ca jurnaliștii britanici să fie mai bine informați decât cetățenii români? Da, credem noi. S-au mai văzut astfel de cazuri. Rețeaua țiganilor care făceau trafic de carne vie și exploatare de minori în Marea Britanie, rămasă invizibilă pentru autoritățile din România, este doar unul dintre ele.”

N-au trecut 24 ore și s-a adeverit că presupunerea noastră era reală.

La auzul scăpării lui Năsui, premierul Florin Cîțu a sărit să-l contrazică rapid pe economistul USR-ist, după cum publică Libertatea.

În stilul lui caracteristic Cîțu a contrazis dezvăluirea doar pentru a aproba indirect afirmația lui Năsui printr-o altă enormitate:

„Premierul Florin Cîțu a precizat că nu se pune în acest moment problema unei discuții pe tema unui pașaport de vaccinare, subliniind că Guvernul nu a dat mandat de discuții în acest sens niciunui membru al cabinetului său”, scrie LIbertatea, după care redă declarația sa: „Eu am spus opinia Guvernului, nu avem această discuție în acest moment. Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poți să vorbești despre un pașaport pentru vaccinare. Dacă vom avea toată populația vaccinată, atunci, da, bineînțeles, putem vorbi despre așa ceva”, a afirmat prim-ministrul Florin Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis care în trecut se exprimase de formă împotriva unui pașaport de vaccinare, de data asta, după ieșierea matroanei Merkel, s-a mai înmuiat. Vehemența i-a scăzut brusc, după cum puteți citi din acest extras din comunicatul oficial al Președinției cu privire la reuniunea Consiliului European:

„Referitor la certificatele de vaccinare, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conțină un certificat la nivel european va trebui să continue.”

Adica nu dar da. Să fie așa dar să continue. Tot înainte, cum ar veni.