ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ciucă discută cu reprezentanții cultelor religioase din România, dar și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte despre introducerea certificatului COVID în biserici, informează România TV. Reamintim că, potrivit Constituției, „Cultele religioase sunt autonome față de stat.” (Art. 29).

Potrivit sursei amintite, datorită contextului actual al apariției tulpinei Omicron, deși încă neconfirmată pe teritoriul României, autoritățile iau în calcul noi restricții înainte de Sărbători, printre care s-ar putea număra și certificatul verde obligatoriu pentru accesul în biserici, pe modelul Greciei, care, tocmai a făcut vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani.

În aceeași ordine de idei, Ciucă a declarat că a discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru a găsi soluțile prin care certificatul verde ar putea fi introdus și la locul de muncă:

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă și am convenit să găsim acele soluții prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament. Și în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaților, să meargă la promulgare și să poată să fie aplicat”, a declarat Ciucă, citat de Digi24.

În privința variantei Omicron, trei dintre românii repatriați de autorități din Africa de Sud au fost confirmați cu Covid-19, fiind, în prezent, sub observație medicală. Rafila a declarat că nu este exclus ca rezultatele secvențierii în cazul celor trei români infectați cu Covid, care au ajuns în țară din Africa de Sud, să apară noua tulpină, relatează RomâniaTV.

ÎPS Teodosie a răspuns tăios la aflarea veștii despre posibila introducere a certificatului verde în locașurile de cult:

„Nu putem fi de acord de principiu pentru că este o perioadă în care numai restricțiile sunt la loc de cinste și libertatea e pusă la loc de necinste, ca și cum n-ar fi cel mai mare drept al nostru. Acest certificat verde nu s-a dovedit că este izbăvitor de orice boală. Nici vorbă de așa ceva!

Nu este un lucru lămurit, nu pot să fiu de acord. Stau de vorbă cu credincioșii care se plâng câți oameni au murit de la vaccin. Atunci, care este această logică să fie impus certificatul verde?

Dacă ar fi verde, da, dar m-am exprimat că n-ar fi verde. Numai o teorie că acest certificat verde te absolvă de orice boală. Nu este chiar așa! Trebuie să le explici enoriașilor despre beneficii. Au fost și oameni care au murit, nu s-a demonstrat că din cauza vaccinului… covid vacin.. n-au făcut forme grave, asta vor spune medicii. La Biserică oamenii trebuie să fie liberi. Trebuie să intre oamenii la biserică. Este dreptul nostru să-i primim și dreptul nostru să ne păstrăm mai departe autonomia în biserică, iar domnul președinte Ciolacu a spus că nu e de acord cu obligativitatea vaccinului.

Ce să înțelegi? E atâta contradicție și atâta lipsă de logică!

La mine vin foarte mulți creștini. Știți că am dialog. Toți se plâng de forțarea lor. Nu trebuie forțat omul întrucât există libertatea eutanasierii în mai multe țări. Vreau să mor! De ce mă împiedici să mor?!

Vreau să trăiesc în această demnitate. Eu știu că în biserici nu s-au îmbolnăvit oamenii, ci în afara bisericii.

Am stat în mulțime de oameni. Am fost și la spital fără să fac reclamă. Nu am pățit nimic! Biserica are și ea antidotul ei – sfânta împărtășanie, lucrul cel mai sfânt în sfântul altar”, a declarat IPS Teodosie, la RomâniaTV