ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă gafă făcută de instituțiile statului, în ce privește raportarea persoanelor decedate din cauza coronavirusului.Ministerul Sănătății postează pe pagina de Facebook o informare a INSP împreună cu rectificarea acestora, în care se afirmă că decesul cu nr. 1136 anunțat miercuri nu este, de fapt, deces, informează Antena3.

„Persoana anunțată inițial (la nr. 1136 - n.r.) nu a decedat", se arată în rectificarea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), publicată de Ministerul Sănătății.

Instituția condusă de Nelu Tătaru a făcut acest anunț miercuri seara, pe pagina de Facebook.

Aceasta nu este prima gafă a instituțiilor statului în raportarea morților de coronavirus.
 
Pe 9 mai, șase români morți de coronavirus au fost raportați de două ori de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Pe 8 mai, în raportarea morților de COVID-19, la decesul cu nr. 888, confirmarea cu virusul s-a făcut pe data de 31 aprilie, după cum se arată în document, însă... această dată nu există.

În ce privește al 79-lea deces al unui român infectat cu coronavirus, acesta a fost anunțat de Grupul de Comunicare Strategică cu o întârziere de patru zile. 
 
Până astăzi, 21 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate și externate, anunță GCS.

Totodată, până acum, 1151 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.