ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



N-a trecut nici o săptămână de când le-au deschis, înainte de alegeri, că piețele au intrat din nou în atenția autorităților. În special a premierului interimar Nicolae Ciucă. Acesta a precizat în ședința de Guvern că piețele din București vor fi verificate de autorități. Asta în timp ce mall-urile sunt luate cu asalt în aceste zile, înaintea Sărbătorilor,  în goana după cadouri.
 
Totul în contextul în care șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că situația cazurilor Covid-19 din Capitală este una dificilă.
„Piețele vor fi deschise, motiv pentru care rog ANSVSA să își coordoneze activitățile pentru a monitoriza piețele. Cred că trebuie să dăm un mesaj de aici, chiar de la această masă, din postura de părinți, de rude... Stă în fiecare dintre noi să limităm factorii de răspândire. Este o responsabilitate personală, civică pentru că oamenii au puterea sa vadă cât de gravă este”.

Decizia privind deschiderea piețelor a fost anunțată în ședința de Guvern de vineri, 4 decembrie. „Hotărârea CNSU a trecut. Piețele închise care vor fi redeschise cu condiția emiterii unui ordin comun Ministerul Sănătății, ANSVSA și Ministerul Lucrărilor Publice”, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.