ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea a afirmat vineri, în dialog cu Olivia Steer, că societatea noastră riscă să se îndrepte către o dictatură a celor puțini asupra celor mulți, dacă cei mulți nu vor avea curajul să iasă în față și să spună NU. Citând dintr-o predică a părintelui Calistrat, prof. Piperea subliniază că acum este momentul cernerii grâului de neghină.
 
„Suntem într-un imens pericol de pierdere, dintr-o dată, practic, peste noapte, a drepturilor și libertăților și suntem în pericol de instaurare deplină a totalitarismului sanitar, care este tot o formă de totalitarism până la urmă, chiar dacă lasă impresia că este pentru siguranța noastră, că este pentru sănătatea noastră, adică un scop aparent benefic. În realitate, scopul este cu totul și cu totul altul, scopul este unul politic sau geopolitic, iar apoi, economic. De altfel, orice fel de totalitarism, inclusiv cel de tip comunist sau nazist, au avut scopuri aparent benefice. Și acesta (totalitarismul covidian) trebuie să fie luat ca atare și să nu ne îmbătăm cu apă rece și să nu ne ducem în confuzii. 
 
După cum spunea un preot, suntem 15 milioane de adulți care, dacă ar învăța să spună în cor NU, ar face ca 500 de politicieni să fie obligați să spună NU. Din punctul acesta de vedere, dacă nu ieșim în spațiul public - fie digital, fie chiar în piața publică, fie fizic - pentru a ne striga drepturile, pentru a spune NU, s-ar putea ca acest lucru să nu mai fie chiar așa la îndemâna noastră multă vreme de acum încolo. S-ar putea să fie vina generației noastre pentru lucrurile grave care se vor fi întâmplat peste un an, doi, douăzeci de ani, până când oamenii se vor trezi din nou la libertate. 

Ca să închid această paranteză, am să spun că eu personal am mai trecut prin vremuri excepționale și prin vremuri tulburi, prin vremuri în care s-a separat grâul de neghină. Eu am fost în Armată la Revoluție, eu am participat activ în 1990 la tot ce s-a întâmplat cu schimbarea aceea fundamentală nu doar de regim politic, ci de viață la nivel intrinsec, emoțional, și am senzația că zilele astea trăim aceleași lucruri ca în 1989 - 1990 și că, de asemenea, se separă grâul de neghină. Acuma se vede cine este realmente grâul și cine este neghina. Din fericire, așa cum spunea preotul, neghina o poate reprezenta un număr de 500 de politicieni, care sunt niște vătafi ai unor privilegiați ai sorții, să zicem vreo 15.000 de persoane. Culmea ridicolului, culmea ironiei negre este că același lucru se întâmpla în 1989 - 1990: societatea comunistă - din România, cel puțin - nu a fost o societate a egalității de șanse și a bunăstării. N-a fost deloc o societate egală, ci a fost o societate în care aveam 15.000 - 20.000 de privilegiați ai regimului, care își puteau permite orice, inclusiv să cumpere ce cumpără vesticul sau să se ducă în vest, și noi toți ceilalți, care suntem egali în sărăcie, avem „șansa” de a ajunge din nou în această situație. 

Și, de aceea, repet, noi suntem grâul, noi suntem mai mulți și, de aceea, noi trebuie să fim capabili să spunem NU, trebuie să ne luăm curajul să spunem NU”, a explicat av. Gheorghe Piperea, vineri, în dialog cu Olivia Steer.
 

 
Mesajul pe care el îl transmite celor care vor ieși la protestele împotriva politicii liberticide țesute pe spinarea pandemiei este următorul:
 
„Cred că principala motivație este asta pe care am preluat-o de la părintele Calistrat: oameni buni, noi suntem 15 milioane de adulți în țara asta, care, într-un fel sau altul, depind de 500 de inși care, iată, sunt înșelători, mincinoși, impostori, proști, înconjurați de proști, de yesmeni ș.a.m.d. Dacă nu spunem NU acum, s-ar putea ca ani de zile de acum încolo să nu mai avem cum să spunem NU. De asemenea, s-ar putea ca viitorul să fie sumbru. Iar viitorul nu înseamnă viitorul acestor 500 de indivizi: viitorul înseamnă copiii noștri, nepoții noștri. Mai mult decât atât, eu cred că este momentul să spunem nu numai NU, eu cred că este momentul să spunem EXISTĂ UN MOD ROMÂNESC DE A FI - ești sau nu ești mândru de asta, n-are importanță - despre care părintele Calistat spunea așa: suntem înconjurați de focuri, suntem înconjurați de furtuni, suntem înconjurați de războaie, de dispute ... și în România deocamdată este pace. Dacă lăsăm lucrurile să se deruleze în modul în care și-l imaginează doamna ministru al Sănătății, domnul premier Cîțu, USR-ul - nici nu are importanță cum se numesc „progresiștii” aceștia -, noi pierdem această pace, noi pierdem această armonie! Noi suntem incitați să ne urâm, să ne detestăm, să ne separăm. Or, tocmai datorită faptului că ura, în cazul oamenilor care trăiesc aici, durează puțin, tocmai faptul că locuim împreună de atâta vreme, a dus la această pace. Vrem să se piardă asta? Vrem să ne aruncăm în nebunia în care a fost aruncată, la un moment dat, Iugoslavia? Trebuie să fim foarte atenți și protestul de mâine e și despre asta!”, a concluzionat av. Gheorghe Piperea.