ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România contină să fie o țară bolnavă, o țară captivă într-un sistem dictatorial, deși poartă eticheta „democrație euro-atlantică”. Avocatul Robert Roșu (foto), invitatul de ieri seară de la Marius Tucă Show, confirmă nesfârșita umilire a ființei umane, în numele justiției care nu are nicio legătură cu Justiție, cu Adevărul, cu Dreptatea și Libertatea. 


Pentru cine încă nu știe, Avocatul Robert Roșu a făcut un an de pușcărie pentru că și-a îndeplinit corect profesia de avocat. Un an de pușcărie după alți șapte de proces, cu tot spectacolul mediatic binecunoscut, impus în perioada DNA-ului condus de Codruța Kovesi, o nulitate umană care are pe conștiință zeci de morți, sute de achitări pentru „fapta nu există”, mii de destine și cariere distruse!

Dialogul Marius Tucă – Robert Roșu este o nouă și succintă radiografie a României normale, educate, a lucrului bine făcut, în urma căreia se alege praful și pulberea de o țară, cu tot cu locuitorii deveniți zombii sociali.

„În momentul în care intri în camera procurorului si înainte să începi să se discute se pun cătușe ostentativ pe masa, și ți se spune: trebuie să ne spui despre asta, asta, și eventual să-ți dictăm noi, cam asta era sugestia, atunci este evident ca nu este o ancheta obiectivă. Eram avocat. Dețineam acte în legătură cu o problematică juridică care putea fi de interesul lor. De acord. De ce nu m-au chemat întâi ca martor sau chiar ca sus…, hai să stăm de vorbă. Au venit la birou, au făcut percheziție, m-au ridicat, m-au dus, m-au reținut în aceeași seară, pe la patru dimineața. Când m-au scos de acolo erau 50 de camere de luat vederi. O colegă care face o analiză (arată că – n.m.) am avut peste 2.500 de articole si apariții în presa, în 48 de ore.

Cum poți să faci o apărare, cum să zic eu, onesta și cu șansă, în momentul în care toată opinia publică era deja montată împotriva subiectului.” – Av. Robert Roșu

Fie și numai acest pasaj este o probă a faptului că România nu a ieșit din stalinism, că dictatura este o componentă esențială a societății românești. Avocatul Robert Roșu a greșit pentru că și-a făcut corect datoria. La fel ca el, sunt sute de oameni care au ajuns în pușcărie pentru că și-au făcut onest datoria, potrivit legii, pentru că au pus în executare o hotărâre judecătorească.

În timpul emisiunii, Avocatul Roșu a lansat o întrebare cheie, cât un rechizitoriu al celor aproape 20 de ani de luptă anti-corupție, dusă sub Băsescu și Iohannis:

„Ti se pare că trăim întro țară mai puțin corupta?”

Răspunsul corect și imposibil de combătut este: NU! Însă asta este unui președinte corupt, dator la bugetul statului, responsabil pentru haosul generalizat și prăbușirea tuturor sistemelor: educație, sănătate, armată, servicii … fără să mai intru în problemele grave care privesc lipsa moralei și trasformarea României în piață de consum de droguri și trafic de minori.

Avocatul Robert Roșu este un om puternic. Reușește să zâmbească după tot ce a trăit în ultimii aproape zece ani. Este un învingător într-un stat care a trecut „de la avocatul obedient, înainte de ’89, la o perioadă de liberalism atroce în care anumiți procurori postulează adevărul”.

„Încerc sa fiu optimist, să cred că astăzi lucrurile sunt mai bune”, spune Avocatul Roșu, iar când Marius Tucă l-a întrebat „Crezi în justiție?”, a răspuns fără ezitare: „Da, absolut! La mine a funcționat, în cele din urmă. Doream să rămân în picioare și dacă câștig, și dacă nu câștig. Am avut colegi avocați care au câștigat și au murit după o săptămână … „.

Repet ce am spus în urmă cu ani de zile: STAN MUSTAȚĂ (†), IOAN SAVA (†), DAN ADAMESCU (†), MARIANA RARINCA, INGRID MOCANU, GABRIELA și CORNELIU BÎRSAN, GEORGE BĂLAN, MIRCIA GUTĂU, DAN RADU RUȘANU, MARIA COCIORVAN (†), PETRICĂ MANOLACHI, TATIANA BAUMANN, DANIEL DRAGOMIR, LAURA VICOL, ALINA BICA … și toți cei necunoscuți care alături de familii au parcurs deșertăciunea acestor ani de accentuată dezbinare și vânzare de țară, sunt dovada faptului că România în toți acești ani nu a fost nici pe departe o democrație, ci o parte a unui experiment social modern.

Un experiment în care executanții cei mai harnici sunt promovați – vezi Codruța Kovesi, iar cei mai proști, imorali, sunt protejați de sistem – vezi Lucian Onea și Mircea Negulescu – Portocală, după ce au fost condamnați pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă.

Un experiment social au fost și închisorile comuniste, în care ajungeai în baza unor legi strâmbe. Astăzi, legile sunt aplicate de oameni strâmbi, atent selectați, folosiți și protejați.