ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitatul podcastului „Avangarda, cu Ionuț Vulpescu”, este actorul și teologul Răzvan Ionescu. Declarația sa de admirație și prețuire pentru lumea teatrului de odinioară este titlul unui volum recent, „Ce mult v-am iubit...”: Octavian Cotescu, Emil Botta, Ileana Predescu, Irina Petrescu, Dina Cocea, Florian Pittiș, Adrian Pintea și mulți alții sunt chipurile elogiate de Răzvan Ionescu în această carte, reunind timpurile de avangardă culturală și competitivitate din Bucureștiul deceniilor trecute, în care actorii de la Teatrul Bulandra și Teatrul Național erau, după cum spune chiar autorul, egali, ca pregătire și performanță, celor americani.

Răzvan Ionescu spune cine i-a influențat educația în teologie și teatru și ce l-a convins să creadă că au existat timpuri în care „Sfinții mergeau la teatru”. De ce Catrinel Dumitrescu rămâne partenerul ideal de scenă al lui Răzvan Ionescu, care sunt motivele morții lui Octavian Cotescu, de ce a lăsat Irina Petrescu Hollywoodul carierei pentru Bucureștiul iubirii, și ce ar trebui recuperat din lumea IATC-ului de altă dată ca UNATC-ul de acum să ofere noi generații de aur, aflăm direct de la Răzvan Ionescu, cel care rescrie legătura dintre Dumnezeu și om prin credință și teatru.