ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O avarie majoră la aprovizionarea cu energie electrică a avut loc vineri după-amiază în șase județe din nord-vestul țării: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sibiu.

Surse oficiale din Transelectrica, citate de Sibiu 100%, au confirmat că mai multe județe din țară au avut probleme la alimentarea cu energie electrică. Printre județele afectate se numără și Sibiul, cu municipiile Mediaș și Sibiu, dar și alte localități mai mici. Pentru Sibiu este și prima zi cu ninsoare din această iarnă, dar nu este clar dacă factorul meteorologic a influențat sau nu declanșarea avariei.
 
Potrivit Hotnews, motivul real al opririi temporare a curentului în județele afectate ar fi constat în probleme pe interconexiunea cu sistemul european. Ar fi vorba de o situație fără precedent în ultimii 30 de ani, aceasta afectând atât consumatorii casnici, cât și pe cei industriali. 

Pana de curent a afectat temporar și funcționarea rețelelor de telefonie și de Internet prin fibră optică.