ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avariile RADET, tot mai multe în ultima perioadă, sunt folosite mai nou ca armă în lupta politică între partidele politice. Primarul General al Capitalei susține că ultima avarie majoră din Capitală a fost provocată intenționat de către ELCEN. Reprezentanții acesteia din urmă spun că agentul termic a fost livrat în parametri.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, susține că avaria ce a lăsat sectoarele 2 și 3 fără căldură și apă caldă ar fi fost „un sabotaj industrial”.

„Ne menținem opinia că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiți cetățenii, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Am fost avertizată cu câtva timp în urmă că se va întâmpla așa ceva. (…) A fost provocată o avarie majoră, cea mai complexă din ultimii ani”, a punctat Firea într-o conferință de presă susținută la sediul Municipalității.

Sâmbătă, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparținând ELCEN, s-a produs o avarie la rețeaua primară ce alimentează sectoarele 2 și 3.

De asemenea, Firea a spus luni seara, la Antena3, că a primit amenințări cu privire la soarta rețelei de termoficare din București. „Am primit amenințări, mesaje, că se va întâmpla ceva foarte grav cu rețeaua de termoficare în București, ca să dea cetățenii vina pe mine și să pierd eu alegerile. Dacă le pierd în urma unei bătălii cinstite, atunci nu e nicio problemă, dar dacă sunt astfel de sabotaje cred că trebuie să luăm măsuri.

Dacă ar fi fost o eroare umană, cred că ar fi ieșit și ministerul Economiei și ELCEN, ar fi spus că e o greșeală, cereau scuze, spuneau că vor plăti daunele (…).

Au recunoscut chiar că au livrat agent termic cu o temperatură mai mare și știau foarte bine ce vor provoca”, a spus Gabriela Firea, luni seară, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

În replică, reprezentanții Elcen au spus că Gabriela Firea încearcă să arunce vina pe companie pentru avariile din propria curte, iar problemele din Sectoarele 2 și 3 au apărut din cauza rețelei de termoficare aflate în responsabilitatea PMB și nu din cauza creșterii de temperatură.