ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu de puține ori s-a vorbit în ultimii ani despre averea Regelui Mihai - palate și terenuri confiscate de comuniști și restituite Majestății Sale la mult timp după Revoluție. Acum, după moartea Regelui Mihai, toate aceste bunuri vor fi împărțite celor cinci fiice, informează  tvr.

Regele Mihai nu a vorbit niciodată public despre bani și avere. Bunurile Casei Regale au rămas tabu. Calculele le-au făcut alții de fiecare dată când Regelui sau Casei Regale i-au fost retrocedate proprietăți sau bunuri confiscate de comuniști după abdicare.

Astfel, în 2002, Regele a intrat în posesia domeniului de la Săvârșin din județul Arad. Iar în următorii ani i-au fost înapoiate mai multe imobile și terenuri din București și Sinaia.

Perla Coroanei, Castelul Peleș, a fost redobândit în 2007, odată cu Pelișorul. Peleșul a rămas în circuitul public.

În 2015, averea Regelui Mihai era estimată la aproape 60 de milioane de euro – Top 300 Capital.

Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a Familiei Regale, nu este proprietatea Regelui, este pusă la dispoziția acestuia în calitate de fost șef de stat.

După moartea Regelui, averea se va împărți cel mai probabil în mod egal între cele cinci fiice.

După ce a fost exclus Principele Nicolae, Casa Regală a prezentat linia de succesiune la tron, care nu are însă legătură cu moștenirea averii.

Regele Mihai a semnat un testament al cărui conținut nu este cunoscut.