ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii cu vârste sub doi ani nu ar trebui să-și petreacă deloc timpul în fața ecranelor digitale, afirmă Organizația Mondială a Sănătății în noile recomandări concepute pentru prevenirea bolilor ce se dezvoltă mai târziu în timpul vieții, relatează dpa, citată de Agerpres.

Agenția ONU, cu sediul la Geneva, a publicat miercuri primele recomandări privind timpul pe care copiii cu vârste sub 5 ani ar trebui să îl petreacă făcând mișcare, dormind și vizionând programe la televizor sau conținuturi online.

„Lipsa de activitate fizică a fost identificată ca fiind un principal factor de risc de mortalitate la nivel global și un factor care conduce la creșterea excesului în greutate și la obezitate”, a scris OMS.

Bebelușii ar trebui să aibă activitate fizică cel puțin 30 de minute zilnic și acest timp ar trebui extins la cel puțin trei ore după împlinirea vârstei de un an, conform recomandărilor OMS.

Privitul la televizor sau la dispozitivele mobile ar trebui limitat la o oră în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani.