ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


STIKO, Comitetul Consultativ pentru Vaccinuri din Germania, a recomandat, joi, ca vaccinul anticovid să fie administrat doar copiilor cu afecțiuni preexistente, mai precis, doar acelor tineri care au un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de coronavirus, transmite agenția Reuters preluată de Știri pe Surse

Conducerea a informat că persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani fără condiții preexistente nu ar trebui să se vaccineze.

Ruediger von Kriess, profesor de pediatrie și membru STIKO, a declarat că ar fi de preferat ca vaccinul să fie utilizat la copii numai dacă aceștia au factori de risc, având în vedere lipsa datelor privind efectele pe termen lung.

În Germania, vaccinarea copiilor va începe mâine, 12 iunie, la o lună după ce autoritatea de reglementare europeană din domeniul sănătății a autorizat vaccinul.
 

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania, cunoscut sub numele de STIKO, a recomandat joi ca numai copiii și adolescenții cu afecțiuni preexistente să primească vaccinul împotriva coronavirusului produs de Pfizer și partenerul BioNTech, informează Reuters.

STIKO a transmis că recomandă vaccinarea numai pentru acei tineri cu o boală care le crește riscul de a dezvolta o formă gravă de coronavirus.