ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„ChatGPT este doar o versiune a platformelor avansate de inteligență artificială, dar, așa cum era de așteptat, a căzut deja în mâinile răufăcătorilor și vă poate crea daune... cum este golirea conturilor bancare. Efectul societal mai larg al inteligenței artificiale va cauza daune grave gândirii critice, educației, angajărilor și afacerilor. Cutia Pandorei a fost deschisă.” (Patrick Wood

O copie malefică a ChatGPT de la OpenAI a fost creată de un răuvoitor cu scopul de a confisca bani.

Această AI malefică se numește WormGPT și a fost creată de un hacker pentru a comite atacuri sofisticate de phishing prin e-mail, relatează The Sun.  

Firma de securitate cibernetică SlashNext a confirmat că robotul de inteligență artificială bazat pe limbaj a fost creat exclusiv în scopuri rău intenționate.

Compania a explicat într-un raport: „Echipa noastră a obținut recent acces la un instrument cunoscut sub numele de WormGPT, printr-un forum online cunoscut, care este adesea asociat cu criminalitatea cibernetică.

Acest instrument se prezintă ca o alternativă blackhat la modelele GPT, fiind conceput special pentru activități rău intenționate.”

Experții cibernetici au făcut un experiment cu WormGPT pentru a vedea cât de periculos ar putea fi.

I-au cerut să creeze e-mailuri de phishing și au primit rezultate îngrijorătoare.

„Rezultatele au fost neliniștitoare. WormGPT a produs un e-mail care a fost nu doar remarcabil de persuasiv, dar și strategic de înșelător, demonstrându-și potențialul de a comite phishing sofisticat și atacuri BEC

„În rezumat, este similar cu ChatGPT, dar nu are limite sau limitări etice”, au avertizat experții.

SlashNext subliniază că WormGPT este un exemplu de amenințare pe care o pot reprezinta modelele AI generatoare de limbaj.

Experții cred că instrumentul ar putea fi dăunător chiar și în mâinile unui criminal cibernetic începător.

Cu o astfel de inteligență artificială, cel mai bine este să fii foarte vigilent atunci când vine vorba de verificarea căsuței de e-mail.

Atenția trebuie acordată în special oricărui e-mail prin care se solicită bani, detalii bancare sau alte informații personale.

În primul rând, trebuie să fiți atenți când verificați de la cine este e-mailul.

Chiar dacă pare oficial, verificați de două ori e-mailul și căutați orice greșeli de ortografie sau ușoare anomalii în adresa de e-mail a expeditorului.

Nu vă simțiți niciodată presați să deschideți un atașament și evitați să dați clic pe expresia „activați conținutul”.

Evitați să oferiți orice informații personale străinilor online.

Dacă bănuiți că un e-mail este o înșelătorie, raportați-l și ștergeți-l imediat.