ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Utilizatorii GOOGLE Chrome au fost avertizați să șteargă browserul cât mai curând posibil, pe fondul temerilor că sunt colectate date extrem de sensibile, potrivit The Sun.

Se pare că datele personale riscă să fie transmise fără ca utilizatorii să-și dea seama. 

Forbes relatează că acest ultim coșmar al confidențialității Big Tech ar putea oferi utilizatorilor un motiv pentru a șterge Chrome de pe telefoanele lor.

Acest lucru vine în contextul în care Facebook este acuzat că extrage datele private ale oamenilor, folosind datele de accelerometru ca mijloc de localizare și de urmărire discretă a utilizatorilor de aplicații și de monitorizare a activităților. 

Dar scriitorul de securitate cibernetică Zak Doffman de la Forbes a avertizat: "În timp ce Facebook colecta aceste informații pentru el însuși, Chrome este fericit să le colecteze pentru alții - permițând, în esență, acces liber la toate atunci când vine vorba de informații extrem de sensibile despre fiecare activitate și comportament al dumneavoastră."

Potrivit acestuia, cercetările au scos la iveală modul în care browserul permite site-urilor web mobile să acceseze senzorii dispozitivului.

Apple dezactivează în mod implicit accesul la senzorii de mișcare.

Dar Google nu numai că permite accesul, dar le spune utilizatorilor că este o setare "recomandată" pentru a fi activată, a declarat dl Doffman.

Pe Android, Chrome poate fi curățat prin dezactivarea browserului stock în setări.