ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt județe - Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sibiu, Mureș și Bihor - se află sub avertizare cod galben de ceață, vineri dimineață, vizibilitatea scăzând local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Centrul Infotrafic al Poliției Române a informat că la această oră circulația se desfășoară în condiții de ceață pe multe dintre arterele rutiere importante.

Avertizarea cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie este în vigoare până la ora 10.00 pentru zona joasă a județelor Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Maramureș. 

Județele Sibiu, Mureș și Bihor sunt sub cod galben de ceață până la ora 11.00.

În acest interval, se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.
În județul Sibiu, sunt afectate localitățile Sibiu, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Săliște, Apoldu de Jos, Cristian, Ludoș, Șelimbăr, Șura Mare și Șura Mică, iar în județul Mureș - Târgu Mureș, Iernut, Luduș, Sarmașu, Târnăveni, Ungheni, Acățari, Adămuș, Ațintiș, Bahnea, Band, Bogata, Ceuașu de Câmpie, Coroisânmărtin, Corunca, Crăciunești, Cristești, Cucerdea, Cuci, Gănești, Gheorghe Doja, Grebenișu de Câmpie, Iclănzel, Livezeni, Mădăraș, Mica, Miheșu de Câmpie, Ogra, Pănet, Papiu Ilarian, Pogăceaua, Râciu, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sânger, Sânpaul, Sânpetru de Câmpie, Sântana de Mureș, Șăulia, Șincai, Suplac, Tăureni și Zau de Câmpie.

În județul Bihor, avertizarea cod galben vizează localitățile Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Abram, Abrămuț, Balc, Boianu Mare, Brusturi, Buduslău, Cherechiu, Chișlaz, Ciuhoi, Curtuișeni, Derna, Diosig, Popești, Roșiori, Sălacea, Sălard, Sârbi, Șimian, Spinuș, Suplacu de Barcău, Tămășeu, Tarcea, Tăuteu și Viișoara.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a informat că la această oră circulația se desfășoară în condiții de ceață pe multe dintre arterele rutiere importante, între care autostrada A3 Turda - Gilău. Șoferii sunt sfătuiți de polițiști să reducă viteza, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele din față, să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri și să nu facă manevre riscante în trafic.

Sursa: News.ro