Opt județe - Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sibiu, Mureș și Bihor - se află sub avertizare cod galben de ceață, vineri dimineață, vizibilitatea scăzând local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Centrul Infotrafic al Poliției Române a informat că la această oră circulația se desfășoară în condiții de ceață pe multe dintre arterele rutiere importante.

Avertizarea cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie este în vigoare până la ora 10.00 pentru zona joasă a județelor Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Maramureș. 

Județele Sibiu, Mureș și Bihor sunt sub cod galben de ceață până la ora 11.00.

În acest interval, se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.
În județul Sibiu, sunt afectate localitățile Sibiu, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Săliște, Apoldu de Jos, Cristian, Ludoș, Șelimbăr, Șura Mare și Șura Mică, iar în județul Mureș - Târgu Mureș, Iernut, Luduș, Sarmașu, Târnăveni, Ungheni, Acățari, Adămuș, Ațintiș, Bahnea, Band, Bogata, Ceuașu de Câmpie, Coroisânmărtin, Corunca, Crăciunești, Cristești, Cucerdea, Cuci, Gănești, Gheorghe Doja, Grebenișu de Câmpie, Iclănzel, Livezeni, Mădăraș, Mica, Miheșu de Câmpie, Ogra, Pănet, Papiu Ilarian, Pogăceaua, Râciu, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sânger, Sânpaul, Sânpetru de Câmpie, Sântana de Mureș, Șăulia, Șincai, Suplac, Tăureni și Zau de Câmpie.

În județul Bihor, avertizarea cod galben vizează localitățile Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Abram, Abrămuț, Balc, Boianu Mare, Brusturi, Buduslău, Cherechiu, Chișlaz, Ciuhoi, Curtuișeni, Derna, Diosig, Popești, Roșiori, Sălacea, Sălard, Sârbi, Șimian, Spinuș, Suplacu de Barcău, Tămășeu, Tarcea, Tăuteu și Viișoara.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a informat că la această oră circulația se desfășoară în condiții de ceață pe multe dintre arterele rutiere importante, între care autostrada A3 Turda - Gilău. Șoferii sunt sfătuiți de polițiști să reducă viteza, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele din față, să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri și să nu facă manevre riscante în trafic.

Sursa: News.ro


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews