ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două avioane de luptă americane au interceptat patru avioane rusești în apropiere de Alaska, a anunțat marți Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD), informează Agerpres.

Această interceptare "de rutină" a unor aeronave rusești, în special modele de bombardier greu Tu-95 și avion de vânătoare Su-35, a avut loc luni, a spus indicat NORAD într-un comunicat.

Aceasta este o operațiune care constă în escortarea unui avion potențial rival care s-ar afla prea aproape de un spațiu aerian sau care a intrat în acesta.

"Avioanele rusești au rămas în spațiul aerian internațional și nu au intrat în spațiul aerian suveran american sau canadian", a adăugat sursa citată, precizând că o astfel de activitate rusă "are loc în mod constant și nu a fost considerată o amenințare sau o activitate provocatoare".