ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Alexandru Mușătoiu a declarat colegilor de la Ziarul Național că persoanele care doresc să se vaccineze anticovid, ar trebui înainte să-și facă un set complet de analize, în eventualitatea cazului apariției unor efecte adverse, care vor putea fi demonstrate, astfel, pe baza analizelor și vor putea, totodată, să se adreseze instanței pentru a obține daune. 

”Recomandăm tuturor celor care se vaccinează să își facă analize cât mai complexe înainte de vaccinare și cât mai aproape de data vaccinării. În felul acesta, dacă vor avea o reacție adversă gravă, poate fi exclusă orice altă cauză preexistentă și poate fi demonstrat acel raport de cauzalitate direct dintre vaccin și pagubă”, a precizat Mușătoiu.
 
 ”Adică chiar dacă nu se poate demonstra 100% legătura dintre vaccin și un deces, dacă nu poate fi exclus vaccinul din ecuație, atunci înseamnă că a avut o contribuție. Deci din punctul ăsta de vedere este foarte bună decizia Curții Europene pentru cei care au avut fel de fel de efecte adverse. Am inclusiv colegi avocați care s-au vaccinat și au avut efecte adverse și nu le-a trecut prin cap să facă nimic juridic în legătură cu asta, ceea ce este foarte dezamăgitor. Dacă avocații pățesc lucruri și nu dau în judecată, atunci ce să mai cerem oamenilor de rând”, a continuat avocatul.

Apelul avocatului poate fi citit integral la Ziarul Național