ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă prezint varianta scurtă a analizei privind Amendamentele la proiectul legislativ PLx 545/2021 (prima poate fi citită AICI).

Proiect lege certificat conform amendamente PNL și PSD:

1. Certificat digital național (QR) este introdus pe perioada nedeterminata, indiferent daca avem stare de alerta sau nu, indiferent daca avem cazuri in tara sau nu.

2. Certificatul digital (QR) trebuie să îl prezinți obligatoriu ca să mergi la muncă sau să intri în sediul vreunei unități publice sau private, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Adică:

- dacă nu îl ai nu poți să mergi la muncă;

- fără certificat copilul nu poate să meargă la școală sau la facultate;

- fără certificat nu intri în spital;

- fără certificat nu intri în magazin;

- fără certificat nu intri în biserică;

- fără certificat nu mai intri în sediul niciunei societăți ca și client sau angajat;

- fără certificat nu mai intri nicăieri;

- fără certificat nu mai poți să intri în Parlament, chiar dacă ești senator sau deputat.

Cine te lasă să intri fără certificat își ia amendă cuprinsă între 10.000 lei și 100.000 lei.

Numai cei din puterea judecătorească (judecători, procurori etc) vor putea să meargă la muncă fără certificat.

Putem să intrăm numai în sediile puterii judecătorești fără certificat (judecătorii, tribunale, curți de apel, parchete etc.)

3. Cei testați pozitiv și necesită internare, își vor plăti cheltuielile cu spitalizarea.

4. Testarea gratuită va fi numai 1 sau 2 luni (10 teste gratuite pe luna), dupa care testarea o vom face pe banii noștri.

Chiar si cele 10 teste gratuite din prima luna pot rămâne numai pe hartie, daca statul nu decontează.

5. Dacă ai contraindicații pentru vaccinare, testarea va fi gratuita. E posibil sa ramana tot pe hartie, daca statul nu ofera sau nu deconteaza testele gratuite, dar tu trebuie sa prezinti certificatul de testare ca sa ai acces oriunde.

6. Dacă nu prezinți certificat când te duci la muncă, ți se suspendă automat contractul de muncă câte 30 zile până îl prezinți.

7. Daca nu esti vaccinat si te hotarasti sa te vaccinezi, ți-ar plăti statul testarea până când ajungi la schema completă de vaccinare (pe hârtie, că în realitate poate să nu se întâmple).

8. Poți să te plângi instanței că ți s-a suspendat contractul de muncă și să câștigi numai dacă este o eroare (dacă aveai certificat și a zis angajatorul că nu ai). Dacă în realitate nu ai avut certificat ți se va respinge acțiunea și contractul rămâne suspendat pentru că așa zice legea și judecătorul nu poate să treacă peste lege.

Concluzii:

- se va impune vaccinarea obligatorie indirectă (dacă nu ai bani să te testezi, va trebui să te vaccinezi).

- Certificatul va fi folosit pe termen nedeterminat

NU ARE LEGATURĂ ACEST CERTIFICAT CU TRANSMITEREA VIRUSULUI

https://docs.google.com/document

PS: Va rog să citiți și amendamentele lor din legătura electronică de mai sus. Incepu dezinformarea ca nu e asa. Citiți singuri ca să știți care este realitatea.