ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocata Ingrid Mocanu (foto) a devoalat cine este inițiatorul ascuns al proiectului BIG SECU BROTHER privind urmărirea de către SRI a tuturor conversațiile românilor purtate pe Whatsapp, Facebook, Skype, Telegram, Signal și alte platforme de comunicare online, transmite Lumea Justiției.

În ciuda perdelei de fum lansate de cel mai prost prim-ministru al României din întreaga istorie a țării, adică Cîțu, autorul strecurării amendamentului nu este Drulă de la USR ci Tanczos de la UDMR. Actualul ministru reprofilat al Mediului UDMR Tanczos Barna, cel care acum câteva luni activa ca ministru interimar al Cercetării, Inovării și Digitalizării, este agentul sistemului care a introdus amendamentul ilegal, pe sub ușa Camerei Deputaților, după așa zisa dezbatere publică a proiectului, care se consumse deja.

Tanczos Barna este un extremist maghiar care se consideră secui și militează activ pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Anul trecut, comentând o diversiune de-a președintelui Iohannis, Tanczos se umfla în pene și afirma că autonomia maghiară se va obține, chiar dacă se va schimba Constituția. Adică exact ce se întâmplă acum.

În 2012, pe când era președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, el i-a apărat, desigur, obiectiv, pe trei jucători de etnie maghiară, Antal Alfred, Gereb Istvan și Molnar Akos, care l-au bătut pe singurul jucător român din naționala de juniori, Florin Marinescu, chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Niciun alt component al lotului nu a intervenit.

Tanczos Barna a susținut senin că întâmplările din sânul naționalei de juniori nu reprezintă un conflict interetnic și că intonarea Imnului Secuiesc la meciurile disputate la Miercurea Ciuc este un obicei vechi, adică normal, în zonă. El a mai afirmat într-un interviu acordat EVZ că secuii nu vor renunța vreodată la imnul și la obiceiurile lor. 

Avocata Ingrid Mocanu, vicepreședintă a Asociației ProDrom, dezvăluie și că Barna de la UDMR (un fel de clonă a lui Barna de la USR) și-a coafat CV-ul eliminând de puțin timp faptul că și-a tocit nădragii ungurești prin curtea Academiei SRI împreuna cu celebra Anaconda. 

Dacă astea sunt cadrele SRI din politică putem să-i rugăm pe băieții de la cabluri să-și bage un SUI în titulatură.

Ingrid Mocanu îl deconspiră: Știți cine este ministrul care a promovat, în calitate de inițiator, mult-discutata lege care permite serviciilor secrete să supravegheze în masă, pe toate rețelele: whatsapp, signal, telegram, facebook mesenger? Da, fix Tanczos Barna, ministrul interimar al cercetării, inovării și digitalizării, cot la cot cu Vlad Stoica, fostul șef de cabinet al lui Victor Ponta. Da, acel Ponta care a gonit-o pe Pivniceru din funcție și a numit-o repede pe Kovesi Procuror-Șef al DNA... după care mieuna că i-a înscenat DNA-ul dosare pe nedrept.
Da, acel Tanczos despre care vă spuneam ieri că și-a scos din CV cursul de la Colegiul SRI, absolvit în aceeași generație cu Anaconda.

PS - Și ungurul e frate cu românul... securist ... să fie cu nediscriminare în funcție de etnie la Secu.

PPS - atașez semnăturile de pe expunerea de motive la lege, astfel cum a fost inițiată de minunații absolvenți de studii de Secu... să n-avem vorbe undeva. #vă_pupăm_pe_interceptări!” (Document mai jos)

Cu o zi înainte, avocata consemna cu umor:

„Gata! M-am supărat pe UDMR. Păi bine, măi, Kelemen, să vrei tu să dai buletine de identitate doar pentru cetățenii Ținutului Secuiesc? Păi și nouă, românașilor, nu vrei să ne dai acte de ungurași? Și chiar, domnu' Tanczos Barna, de ce v-ați scos din CV studiile de la Colegiul SRI - CSSN? Da, ăla pe care l-ați făcut chiar în grupă cu Anaconda-Elena Istode. Vă este rușine? L-ați păstrat doar pe ăla de la Colegiul Național de Apărare, care vi s-a părut mai puțin rușinos?
 
Și când te gândești cum își rupeau hainele de pe ei la vremea aia să prindă și ei câte un loc pe la colegiul ăla care îi făcea oameni mari.
 
E frumos, iepurași? V-a făcut oameni mari și acum vă e rușine cu el? 
 
PS - hai, lăsați-ne țărișoara în pace și dacă aveți chef de alte acte de identitate, luați de la Orban (cel Rău)... că ”e” mai bune.
#nu_mai_securiți!”
 
DOCUMENT: