ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul judecătorului Stan Mustață, una dintre victimele Statului Paralel condus de Kovesi și Coldea, rămâne și astăzi învăluit în mister. Moartea sa a fost una controversată, în spatele gratiilor, după ce a fost plimbat de la un penitenciar la altul. Avocata Lorette Luca, cea care l-a reprezentat pe magistrat în timpul procesului, a dezvăluit în exclusivitate la Realitatea PLUS că la autopsie, s-a găsit otravă în stomacul judecătorului, dar și că foile pe care acesta își nota dovezile au dispărut. 

Avocata Laurette Luca este convinsă că judecătorul Stan Mustață a fost otrăvit în penitenciar, la comanda Statului Paralel. Femeia care l-a reprezentat pe magistrat spune că imediat după decesul suspect caietele în care Mustață își nota informații au dispărut.

"În cadrul autopsiei, au fost descoperite în stomac substanțe cu efect tanato-generator. Am promovat o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel împotriva persoanelor necunoscute pentru că nu aveam niciun indiciu cine ar fi fost cel care i-a administrat o substanță. 

Domnul Mustață avea două caiete studențești în care se apucase în timpul perioadei de executare a pedepsei privative de libertate să noteze idei în vederea promovării la momentul liberării a unui roman autobiografic. A făcut greșeala să afirme "Cu acest roman voi demonstra mizeriile dinăuntrul sistemului judiciar". Caietele au dispărut de îndată", a spus avocata Laurette Luca

Magistratul a murit cu zile, după ce a fost plimbat între penitenciarele Rahova, Giurgiu și Jilava și dintr-un spital în altul, timp de cinci săptămâni.

Lorette Luca susține că nici după moartea judecătorului Stan Mustață atitudinea sistemului nu s-a schimbat, impresia ei clară fiind că nu se urmărește decât îngroparea definitivă a dosarului. Iar asta pentru că o concluzie nu a fost trasă nici după 7 ani de la moartea suspectă a fostului magistrat.