ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un colectiv de avocați francezi a făcut recurs la Consiliul de Stat, vineri, împotriva obligației de a purta mască de protecție de la vârsta de 6 ani, argumentând că pentru copiii care merg la școală poate fi traumatizantă „atât din punct de vedere psihologic, cât și fizic, purtarea măștii” timp de ore întregi, relatează France Info

Avocații susțin într-un comunicat de presă că au fost sesizați de numeroși părinți ai unor elevi și cataloghează obligativitatea purtării măștilor de la vârsta de 6 ani drept o măsură „disproporționată, mai ales având în vedere ceea ce ultimele nouă luni de observații au permis să se constate în privința riscului potențial pe care copiii îl joacă în propagarea epidemiei” (conform unor studii, foarte scăzut).

Interesul superior al copilului, neluat în seamă

Avocații francezi care au făcut recurs împotriva măștilor consideră că „interesul superior a peste 4 milioane de copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani nu a fost, în nici un moment, luat în seamă, ceea ce încalcă dispozițiile constituționale franceze și cele internaționale”. Ei își sprijină afirmația pe constatările profesioniștilor din domeniul sănătății pe care i-au contactat. Sunt invocate dureri de cap, complicații ORL, afecțiuni dermatologice și patologii psihice, precum angoasa și agresivitatea.

Acest colectiv de avocați, alcătuit din David Silva, Anne Di Nicola, Cécile Jousselin, Flavie de Merleer, Julie Maire, Karine Shebabo, Melody Olibe și Stéphane Maugendre, pretinde că a lucrat pro bono pentru a depune vineri un recurs la Consiliul de Stat din Franța, cu ocazia celei de-a 31 sărbătoriri a Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.