ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență 68/2021, care stabilește ca Certificatul digital Covid să fie introdus în România prin Hotărâre de Guvern, a fost votat în Senatul României miercuri, 22 septembrie 2021. S-au înregistrat 71 de voturi "pentru", 13 "împotrivă" și 45 de abțineri, potrivit Agerpres
 
ActiveNews a consultat opiniile câtorva avocați români renumiți pentru lupta lor cu sistemul ticăloșit. În unanimitate, aceștia consideră votul de la Senat ca dezastruos pentru democrație, deoarce implementarea certificatului de vaccinare vine la pachet cu suspendarea drepturilor și libertăților garantate de Constituție pentru o largă categorie de oameni.

Avocat Ana-Corina Săcrieru: Este o lovitură de stat. Înseamnă anihilarea statului de drept

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în Senat este o lovitură de stat. Desființarea Constituției unui stat înseamnă anihilarea lui ca stat de drept, cu atât mai mult cu cât atât mai rămăsese din el, Constituția si legile lui. Ea va fi complet terminată odată cu votul din Camera Deputaților. Deosebirea față de orice lovitură de stat anterioară este numai instrumentarul folosit. Mizerabila trădare a politicienilor era ceva de mult așteptat dat fiind nivelul aproape total de desființare a clasei politice, în substanța ei. De mult nu mai avem o clasă politică. De mult nu mai avem politicieni. Ieri am aflat că nu mai avem deloc.

În aceste condiții, starea de adormire în care se află lumea juridică va fi concurentă la vinovăția finală a regimului de exterminare care se instaurează.

Mulți vom supraviețui până la final, iar atunci vom citi manuale de Istorie cu numele trădătorilor de acum si cu numele complicilor lași. Pentru că fiecare ev întunecat își are sfârșitul lui, să nu se amăgească ucigașii Constituției, autori ai exterminării populației care îi încurcă teribil în planurile lor”, a scris av. Ana-Corina Săcrieru pe Facebook

Avocat Adrian Toni Neacșu: Nebunia a atins culmi inimaginabile! Eu nu mai am cuvinte și asta nu mi se întâmplă des!

„Cât să mai reziști?? Nebunia a atins culmi inimaginabile!
Astăzi a trecut prin Senat proiectul de lege referitor la certificatul verde cu un amendament șocant.
Pentru cine nu îl înțelege din prima Parlamentul abilitează Guvernul ca în vederea combaterii pandemiei să poată prin hotărâri de Guvern, la propunerea CNSU, să condiționeze exercitarea TUTUROR drepturilor și libertăților din Constituție de prezentarea certificatului verde, după cum dorește și când dorește!!!
E un coșmar, e incredibil, scandalos, e nesimțire!

Amendamentul de noaptea minții prevede că ASIGURAREA drepturilor și libertăților fundamentale poate fi condiționată, prin HG, de prezentarea certificatului verde!
E vorba despre TOATE drepturile și libertățile din Constituție, este practic vorba despre toată Constituția a cărei aplicare pentru anumite categorii de persoane poate fi condiționată, la dorința administrației publice, de existența și prezentarea certificatului verde!

Nu ți se recunosc drepturile și libertățile fundamentale dacă nu ai certificat verde!
Nici dreptul la muncă, nici dreptul la liberă circulație, nici dreptul la învățătură, nici libertatea individuală, nici dreptul la proprietate privată, nici dreptul la inviolabilitatea domiciliului, nici dreptul la viața privată, nici libertatea de exprimare, nici dreptul la vot, nici dreptul de a fi ales, nici dreptul la ocrotirea sănătății, nici dreptul de asociere, nici libertatea economică, nici dreptul la moștenire, absolut nici un drept!!!! Ești apatrid în propria ta țară, deși aceștia tot au o protecție internațională și stau mai bine.

Premierul, secondat de Arafat, devine Dumnezeu, practic cu drept de viață sau de moarte asupra noastră!!!

Eu nu mai am cuvinte și nu mi se întâmplă des!!!”, a scris av. Adrian Toni Neacșu pe Facebook

Avocatul Gheorghe Piperea, despre pașii premergători introducerii certificatelor de vaccinare: „Ceea ce au emis autoritățile plandemice române este ilegal și anti-constituțional”

„Ceea ce au emis săptămâna trecuă autoritățile plandemice române este ilegal și anti-constituțional, căci încalcă și Legea nr. 55/2020, și Regulamentul (UE) 2021/953. Reglementările arahatian-cîțiene se concentrează exclusiv pe restricțiile de drepturi și libertăți aplicabile persoanelor ne-vaccinate și pe intenția obligării acestora la vaccinare, prin biciul hotărârilor de guvern și prin ciomagul deciziilor patronale și al regulamentelor de ordine interioară, în condițiile în care nicio lege a României nu obligă la vaccinare. 

Nu voi mai ataca în nume propriu și individual niciuna dintre aceste reglementări interne. Zilele trecute mi-a fost clar că acțiunile mele sunt respinse intuitu personae, și nu pe lege, precedent judiciar, dosar și probe. Se pare că a câștiga eu un proces contra sistemului arahatian-cîțian este o chestiune de siguranță națională. 

Un consorțiu de 10 mii de reclamanți ar putea face, totuși, mult mai mulți purici. Doar că nu există această intenție procesuală. Probabil că românii se mulțumesc să boicoteze campania de vakseenare - și bine fac, pentru că poate fi mult mai eficient.

Eu, personal, mă voi concentra pe falimentele cauzate de guvernarea de „driapta”. Așa cum vă spuneam în iunie, adevăratul val patru va fi un val de falimente. Un tsunami, mai precis. Iată că suntem în plin tsunami - iar aici sunt pe domeniul meu. 
Hai liberare!”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook