ACTUALIZARE 13.03/ 12:28 Promisiunile lui Liviu Dragnea, la Congresul PSD de sâmbătă, printre care s-a regăsit și aceea  conform căreia agricultura, infrastructura, resursele naturale, educația și sănătatea vor fidomenii în jurul cărora social-democrații vor prezenta un proiect de țară i-au dat ocazia avocatului Dan Chitic să lanseze liderului PSD o soluție concretă privind resursele  de gaze din Marea Neagră.

Într-un nou comentariu publicat de CorectNews, avocatul Dan Chitic îi propune lui Dragnea singura soluție concretă pentru protejarea resurselor din Marea Neagră: retragerea din Parlament a proiectului de lege, prin care România riscă să piardă uriașele zăcăminte de gaze naturale de la Marea Neagră. Și pe care le-ar putea ceda pe mai nimic companiilor ExxonMobil, OMV și LukOil. 

”Dragnea, vorbind in cadrul Congresului PSD despre "Convenția națională România 2040 - Politici și programe de dezvoltare strategică a României în următoarele două decenii”, spune că a recepționat "mesajul din media” cu privire la "resursele din Marea Neagră”... afirmând că și România trebuie să câștige din exploatările de gaze și petrol in următorii 40 de ani (exact perioada pe care am estimat-o eu atunci când am lansat semnalul de alarma cu privire la iminenta "trădare naționala pe resurse”).

Soluția este simplă: să retragă din Parlament proiectul de lege PL408/2017!

Doar atunci va demonstra Liviu Dragnea că vrea și poate... nu doar că scandează sloganuri electorale!

Post script: chiar vreau să cred ca mesajul meu de duminica trecută va avea un efect... și că va fi meritat riscul asumat de a apăra interesul național în fața intereselor unor giganți precum ExxonMobile, OMV sau LukOil”, a scris avocatul Dan Chitic.
 
Știrea inițială
 
„Statul Român renunță în fața corporațiilor la un atribut al suveranității sale, acela de a legifera și a stabili în materia prevederilor referitoare la impozitarea directă”, scrie cunoscutul avocat Dan M.V. Chitic într-un articol publicat de site-ul CorectNews. Contextul descris de avocatul Chitic ar fi rezultatul unui plan de trădare națională pe resursele României, prin care suntem la un pas să pierdem resursele de hidrocarburi și gaze naturale din platforma continentală a Mării Negre, în beneficiul exclusiv a trei giganți. Un plan la care ar fi pus umărul și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.
 


„Zilele trecute am auzit în câteva rânduri la TV că ambasadorul SUA, Hans Klemm, în plin scandal al abuzurilor DNA și al revocării LCK, a avut discuții la Guvern și cu Liviu Dragnea "pe alte subiecte decât cele ale justiției”. Ciudat, mi-am zis… Dacă nu e politică… e vorba de bani. Întotdeauna! Apoi mi-am amintit că reprezentanți ai concernului OMV au avut o întrevedere cu Președintele chiar la începutul anului acesta, prilej cu care Administrația Prezidențială ne informa că: "Directorul general al OMV a reliefat, totodată, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal și legislativ, care trebuie să susțină performanțele companiilor și dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil și competitiv. În ceea ce privește parteneriatul dintre OMV-Petrom și Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât și pentru investitori.” Dar de ce atâta agitație?

Această desfășurare a evenimentelor, oarecum precipitată într-un domeniu atât de puțin volatil, m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva se află în discuție, chiar acum, fără să o știm, cât revine României din resursele ei de hidrocarburi și gaze offshore (în afara țărmului) din Marea Neagră. Sau chiar dacă îi va reveni ceva… Într-un fel, se află în discuție chiar soarta României și a poporului nostru pentru următoarele 5-6 decenii, fiind vorba indirect despre școlile, spitalele și autostrăzile care ar putea fi construite din banii proveniți din impozitarea extragerii resusrelor noastre, ale tuturor, atâta vreme cât art. 136 din Constituție prevede că "Bogățiile de interes public ale subsolului, spațiul aerian, apele cu potențial energetic valorificabil, de interes național, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice și ale platoului continental, precum și alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietății publice.”, scrie avocatul Dan M.V. Chitic.

Articolul integral poate fi citit AICI

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews