ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Occidentul nu oferă chiar cel mai bun exemplu în ceea ce privește sancționarea corupților și promovarea celor corecți. Boardul FMI tocmai a călcat pe așa-zisa luptă anti-corupție, ceea ce reprezintă o „frumoasă” lecție pentru Klaus Iohannis, a susținut avocatul Gheorghe Piperea, pentru bugetul.ro.

Directorul FMI, Christine Lagarde, a fost găsită vinovată de „neglijență” de către judecătorii Curții de Justiție a Franței, în procesul privind plăți ilegale în valoare de 400 de milioane de euro făcute către omul de afaceri francez Bernard Tapie.

Totuși, Curtea de arbitraj a decis ca Lagarde să nu primească nicio sancțiune, iar boardul FMI a reconfirmat-o în funcție.

„Din câte se poate observa chiar din materialul scris de jurnaliștii francezi de la Le Figaro, motivația este că nu au niciun chef ca functia sa fie detinuta de persoane susținute de țări în curs de dezvoltare. Functia asta nu e pentru căței. Pentru a nu încălca acest principiu, boardul FMI calcă pe așa-zisa luptă anti-corupție. Frumos model de urmat, frumoasă lecție pentru Klaus Iohannis. Ziaristii de la Le Figaro mai spun că, dat fiind riscul sistemic denumit Trump, care e cam populist, naționalist și anti-liber-schimbist, se impune păstrarea în funcție a inexorabilei doamne Lagarde… ca așa e în jocul de-a stabilitatea”, a susținut Gheorghe Piperea, pentru bugetul.ro