ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Piperea a făcut declarații cu privire la marea criză economică care ar putea debuta în 2020. Avocatul a mai afirmat faptul că actualul ministru al Finanțelor a profețit criza încă din 2016, iar aceasta a devenit inevitabilă în momentul în care și-a depus jurământul.

„Măsurile de austeritate anunțate înseamnă, printre altele, o reducere drastică a consumului.  Când vei reduce salariile, locurile de muncă, vei reduce per total consumul. Dacă reduci consumul, primul lucru grav care se întâmplă este că nu mai încasezi TVA și accize la bugetul de stat. Acestea reprezintă principala sursă de venituri ale bugetului de stat. O să scadă venituri, iar cheltuielile fie vor crește, fie se vor menține la nivelul actual. De aici va rezulta încă un motiv, de data aceasta pur politic și foarte neatent pus în practică sau poate că este chiar voluntar, de declanșare a crizei sau de agravare a crizei. 

Nu-mi place să spun acest lucru, dar criza aceasta economică a devenit inevitabilă în momentul în care și-a depus jurământul ca ministru al Finanțelor domnul Florin Cîțu. Dacă vă uitați pe declarațiile din 2016, de când e parlamentar, până în prezent, veți vedea că nu a existat săptămână în care să nu anunțe o criză, o catastrofă”, a mai spus avocatul Gheorghe Piperea pentru DC News.

Luni, în ziua în care Cabinetul Orban și-a asumat răspunderea, în Parlament, pe legea bugetului, avocatul Piperea a postat pe Facebook un mesaj în care spune că asumarea răspunderii bagă România în faliment programat.

„Asumarea raspunderii guvernului pe legea bugetului e categoric impotriva Constitutiei, antidemocratica si anticapitalista. Nu trebuie depusa motiune de cenzura, ci trebuie atacata legea la CCR, pentru a opri un precedent ultra-periculos. Daca lucrurile ar fi lasate asa, niciun guvern nu va mai putea fi acuzat de acum incolo ca refuza dezbaterea bugetului in Parlament.
Imaginati-va ca sunteti actionari intr-o companie si, an de an, managerul ar decide, pe banii vostri, ca face ce vrea el, fara sa va dea socoteala - in loc de cheltuieli necesare si utile, plati anticipate pentru arme de lux; in loc de investitii, plati de dobanzi uriase pentru imprumuturi nenecesare; in loc de reparatii si perfectionarea personalului, plati pentru compliance, monitorizare personal, ciripitori (wistleblowers), paza si protectie pentru directorime si pentru baßtanul din varful dealului si, in fine, in loc de dividende, cadouri facute partenerilor de afaceri.
Cam cum ati reactiona?
Nu ati ataca o asemenea mizerie in justitie?
Nu v-ati vinde actiunile in semn de protest?
E, cam asa stau lucrurile si cu bugetul. Asumarea raspunderii in Parlament nu va scapa de ciuma rosie. Va baga, ne baga, de fapt, in faliment programat”, a comentat Piperea.