ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea lansează, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare, un avertisment cu privire la soarta Transilvaniei, acum, în Anul Centenarului. „Elitele #rezist și tefeliștii vorbesc din ce în ce mai des și apăsat de desprinderea Transilvaniei de "coruptul” București. Și, cică, anul asta sărbătorim Centenarul Unirii”, scrie avocatul Piperea

„Am avut o scurta si interesanta intalnire cu niste oameni de afaceri chinezi din a doua generatie de capitalisti. Niste tipi foarte ok, scoliti in SUA si UK, cam la 35 de ani. Mi-a placut foarte mult o vorba spusa de unul dintre ei – cel mai mare asset al nostru este faptul ca avem timp; am facut mici greseli, vom mai face, dar invatam din ceea ce am gresit si, in cca 20 de ani, vom fi leadership-ul; nu banii conteaza, ci oamenii cu care vom gestiona lumea in viitorul apropiat.
 
Nu stiu cat timp mai avem noi. Foarte probabil, foarte putin. Tara noastra imbatrineste si se depopuleaza, in ritm de 200 de mii de persoane anual. Cu tot cu forta de munca activa, pleaca si o buna parte din inteligenta, inclusiv cea creatoare. Cu tot cu costurile achitate de noi pentru a fi cultivata si consolidata o astfel de inteligenta.

Le-am zis zi chinezilor, cum imi place sa le zic strainilor cu care ma intersectez, ca ii astept la un pahar de vin romanesc, produs in cele doua tari romanesti, Romania si Basarabia.

Ma tem, insa, ca atunci cand vor reveni, o sa vorbim si de o a treia tara romaneasca, Transilvania. Elitele #rezist si tefelistii vorbesc din ce in ce mai des si apasat de desprinderea Transilvaniei de "coruptul” Bucuresti. Si, cica, anul asta sarbatorim centenarul unirii … De aia va zic, incepeti sa invatati mandarina si scrierea araba sfanta”, a comentat Piperea.