ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea i-a comparat luni pe decidenții măsurilor restrictive excesive cu bolnavii de saturnism, „o foarte veche formă de nebunie, atașată unor oameni care au influențat în rău istoria”. El consideră că impunerea purtării măștii în spații deschise este nelegală. Într-o postare pe Facebook, cunoscutul avocat a dat un citat din gândirea unui mare "specialist" în viață, Adrian Streinu-Cercel, care îi îndeamnă pe oameni să poarte permanent masca și să stea baricadați în case de Crăciun și Revelion, dar și să își vaccineze obligatoriu copiii.

"Există o boală care este cauzată de intoxicația cu plumb - se numește saturnism (de la zeul Cronos/Saturn care, în nebunia sa, și-a devorat copiii). Poate fi o boală profesională (oameni care lucrează în mediu cu plumb) sau o boală cauzată de vopseluri ori alte produse care (încă mai) conțin plumb, inclusiv de apa din conductele din plumb sau aliaj cu plumb. Boala are multe simptome, dar saturnismul este o foarte veche formă de nebunie, atașată unor oameni care au influențat în rău istoria. 
 
Până în secolul XVIII, oamenii au utilizat oxid de plumb pentru a conserva vinul. De asemenea, pentru a preveni oțetirea vinului, mustul se fierbea în vase de plumb. 

Citat de pe wikipedia (confirmat de mai multe documentare de pe History și National Geografic, pe care le-am urmărit): 

„Mulți istorici leagă căderea aristocrației romane de daunele neurologice majore pe care le-ar fi cauzat expunerea la plumb. Unii cercetători chiar merg mai departe afirmând ca posibil ca nebunia unor împărați precum Caligula, Nero și Commodus să fie rezultat al folosirii în exces a vinului astfel conservat și a îndulcitorilor cu plumb în general”. 

Iată un posibil caz de saturnism în zilele noastre : 

„Să fie clar, toate măștile, indiferent de calitate, protejează împotriva coronavirusului, poți pune chiar o bucată de tifon sau hârtie igienică împăturite, condiția e una singură, nasul și gura să fie perfect etanșate, să nu intre deloc aer și vă spun cu convingere 100%, masca vă salvează viețile, fără ea puteți muri; singura șansă de a stopa pandemia este purtarea permanentă a măștii, 24 din 24 ore, în mod corect cu etanș perfect gură-nas, iar timpii de schimbare să fie cât mai scurți posibil, adică când luăm o altă mască o punem rapid în câteva secunde când o înlocuim pe cea veche, vreau să înțelegeți, aerul este infectat, coronavirusul nu este doar pe suprafețe, ci și în aer, deci purtați permanent mască, e singura șansă de a vă salva viețile; părerea mea este că de Crăciun și Revelion vom sta cu toții baricadați acasă, altfel în primele 2-3 săptămâni ale anului următor vom umple spitalele și morgile; copiii trebuie vaccinați obligatoriu prin lege deoarece părinții nu pot lua decizii bune pentru sănătatea și viața lor". (Adrian Streinu-Cercel, viitor senator al României)

PS: Orban nu e chiar în pericol de saturnism, că nu prea bea vin. El e cu spirtoasele”, a scris avocatul Gheorghe Piperea, luni, pe Facebook.

În aceeași zi, în România au intrat în vigoare măsuri restrictive suplimentare, printre care generalizarea obligativității purtării măștii în spațiile închise și deschise, interzicerea deplasărilor pe timp de noapte, închiderea restaurantelor, hotelurilor, târgurilor și piețelor (cu excepția piețelor aflate în aer liber). 
 
Același Adrian Streinu-Cercel nu concepe ca românii să se salute dând mâna sau ciocnind pumnul nici măcar în cadrul familiei, ci dorește ca aceste gesturi să fie înlocuite prin ducerea mâinii la piept sau înclinarea capului.

„Dorința mea cât se poate de clară este să văd cât mai puțini pacienți (cu COVID – 19 – n.r.). Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contaminați între dumneavoastră, inclusiv în familiile dumneavoastră. Există un risc mare, în acest moment, să vă infectați în familie. Mai mult decât atât, aș vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, și anume: avem tendința să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul.

După părerea mea este contraindicat, pentru că în momentul în care ați făcut acest gest, luați de pe mâna partenerului microbii și următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici la față nu mai este decât un pas”, a spus Streinu-Cercel, vineri, la evenimentul de lansare a campaniei electorale a PSD București, care a avut loc la Palatul Parlamentului, potrivit televiziunii Digi24
 
Citiți și Ancheta Institutul de Boli Inventate