ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit consilier onorific, de premierul Tudose, în locul lui Eugen Teodorovici. Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial. Acesta se va ocupa de chestiuni de fiscalitate, banking, piața de capital și insolvență, informează b1.ro.

Gheorghe Piperea a devenit cunoscut în spațiul public prin declanșarea, din poziția sa de avocat, a mai multor procese împotriva băncilor sub acuzații de impunere în contractele clienților de clauze incorecte. În plus, el a fost unul din criticii vehemenți ai Băncii Naționale.

Eugen Teodorovici a fost demis de premierul Tudose la doar 10 zile de la numire ca urmare a declarațiilor sale publice în care a vorbit despre impozitarea Bisericii și despre neoportunitatea alocării de fonduri pentru un stadion în Alexandria.

Gheorghe Piperea este doctor în drept al Universității din București și al Universității Sorbonne I – Pantheon din Paris, teza sa de doctorat „Acquis-ul comunitar european în domeniul societăților comerciale și al pieței de capital”, fiind punctata cu calificativ maxim de cele două universități.