ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de Drept comercial la Facultatea de Drept a Universității București, afirmă că „pandemia coronavirusului este fie cea mai mare farsă manipulatorie din istorie, fie cea mai bună oportunitate de a câștiga din suferința, panica și îndobitocirea oamenilor”. Acesta dă exemplul companiei Moderna, care a câștigat un miliard de dolari în două zile, după o declarație a unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit stiripesurse.ro.

„Un oficial al OMS anunța săptămâna trecută ca remdesivir, vaccin în curs de apariție al companiei americane Moderna, ar putea fi cel mai bun pariu pentru a trata cazurile de coronavirus. Compania Moderna confirma ca are în teste pe subiecți umani acest vaccin.
 
Urmeaza un salt urias al actiunilor listate la bursa ale companiei Moderna, de 11% intr-o zi, si de 30% in cele doua zile care au urmat de la anuntul facut de onestul si neutrul oficial al OMS, salt din care cativa insi si un numar mic de investitori institutionali castiga aproape un miliard de dolari.

Iata cateva exemple :

- BlackRock, cel mai mare gestionar de active din lume, detinator al unei infinit de incalcite scheme de actionariat in mai multe companii biotech si imunologie, castig de 64,9 mil dolari;

- Fidelity, controlata de Waren Buffet, un saracacios cu 100 mld dolari avere, castig de 88,6 mil dolari;

- Vanguard, al doilea cel mai mare gestionar de active din lume, castig de 95,8 mil dolari;

- AstraZeneca, unul dintre cei 10 mari BigPharma globali, castig de 141 mil dolari;

- Flagship Pioneering, un fond cu capital de risc specializat in biotech si inginerie genetica, fondatorul Moderna, castig de 281,3 mil dolari;

- Robert S. Langer, profesor la MIT si membru in boardul Moderna, castig de 63,6 milioane dolari;

- Managerul Moderna, Stephan Bancel, saracul de el, a castigat "doar" 41 mil dolari.

Deci, remdesivir chiar a fost cel mai bun pariu, dar nu pentru pacienti, ci pentru actionarii Moderna. Niste merituosi si de oameni iubitori, de altfel.

In conditiile in care Bursa din New York a avut, in perioada epidemiei de coronavirus (pana la pandemie declarata de seful OMS mai sunt cateva ore, cum zicea aseara Arafat), una dintre cele mai mari caderi din istorie, ma intreb daca SEC va lua cumva atitudine contra oficialului OMS si a celor din conducerea companiei Moderna, pentru manipularea bursei si delict de initiat.

Previzibil, nu se va lua nicio masura, pentru ca Wall Street-ul este acum mai preocupat de marea si decisiva lovitura primita de la guvenrul chinez, care a reusit sahul-mat al secolului, dupa ce a devalorizat cu cca 2 mii de miliarde de dolari actiunile companiilor care activeaza (si) in China, dar detinute de vestici, dupa care le-a cumparat la preturi minime, devenind, fara prea mari costuri financiare, proprietarul tuturor acestor companii, care reprezinta, practic, manufacturierii lumii.

Dar va fi greu de explicat la cursurile de economie si finante cu naiba de s-a intamplat ca indicele Dow Jones sa se fi prabusit, in timp ce o companie, una singura, a crescut in capitalizarea bursiera cu 30% in doar doua zile.

A, si sa nu uitam, cică obligativitatea vaccinarii este pentru imunitatea de turmă, și nu pentru ultra-îmbogătirea stăpânilor BigPharma", scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.