ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul avocat Iulian Urban face un anunț important: Guvernul pregătește în secret o nouă închidere a României. Cel puțin, susține avocatul într-o postare pe Facebok, așa reiese din pregătirile pe care Ministerul Educației le face la o săptămână de la începerea anului școlar. Iulian Urban prezintă în acest sens o notă adresată Inspectoratelor Școlare din țară și din București, în care Ministerul Educației solicită școlilor să se pregătească pentru cursuri online.

„Ministerul Educației caută SOLUȚII JURIDICE pentru a obliga toți profesorii să predea online.Școlile din România s-ar putea închide din nou, cel puțin asta reiese din pregătirile pe care Ministerul Educației le face la o săptămână de la începerea anului școlar.Ministerul caută soluții juridice să oblige prin lege toate cadrele didactice să predea online, au declarat surse din instituție citate de Europa FM. Informația apare după ce Edupedu.ro a publicat sâmbătă un document prin care Ministerul Educației solicită școlilor să se pregătească pentru cursuri online”,  a scris Iulian Urban.

Potrivit Edupedu.ro, care a publicat zilele trecute acest document, Ministerul Educației a cerut școlilor să se înscrie pe una dintre cele două platforme informatice gratuite. Conform sursei citate, instrucțiunile vin în paralel cu anunțul ministrului Monica Anisie potrivit căruia toate unitățile de învățământ din țară vor fi închise de vineri, 25 septembrie, până marți 29 septembrie, pentru organizarea alegerilor locale, programate duminică, 27 septembrie.