ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea a comparat cazul Procurorului General al României, Augustin Lazăr, cu un drac scos de Iisus din corpul unui galilean. Afirmațiile cunoscutului avocat vin ca urmare a justificărilor aduse de procurorul general pentru faptele sale din tinerețe, scrie cotidianul.ro.

„Când Augustin Lazăr a susținut că, pe vremea când era șef al comisiei de liberări a penitenciarului Aiud, nu a făcut decât să își exercite profesia și să respecte legea, subliminal a trimis la trecutul tuturor celor care, ca el, și-au făcut treaba sub regimul comunist, chit că erau instrumente (docile sau deosebit de zeloase) ale aparatului represiv al dictaturii comuniste, asigurată prin frică, teroare și colaboratori - turnători de Securitate. Mai mult chiar, cerând "scuze instituționale” victimelor regimului totalitar, Augustin Lazăr a creat un arc peste timp între Procuratura și Parchetul General în care și-au găsit locul atât de mulți "foști” făcuți puternici de neo-securitate. Spunându-ne, astfel, că ei sunt mulți și că, împreună, sunt o forță implacabilă a naturii sau o legiune, Augustin Lazăr a reușit (cel putin în față lui Iohannis și, implicit, a PNL, USR - Plus și hashtagrezist) să se dezindividualizeze, să se piardă în mulțimea slujbașilor regimului totalitar comunist, blurându-și identitatea și diluandu-și responsabilitatea.
 
Dacă toți ar fi fost la fel, de ce să nu îi acuzăm pe toți, preferând să arătăm cu degetul pe cineva care, iată, mai are și curajul de a "finaliza” dosarul Revoluției din ‘89, pictată sub formă unei lovituri de stat? Luati aminte ce raspunde dracul, atunci cand Iisus il forteaza sa paraseasca trupul galileanului pe care il poseda, la intrebarea "care iti este numele” :

"Numele meu este Legiune, pentru ca suntem multi”.

(Marcu 5:9)

Ceva imi spune ca dracul îl sfida pe exorcist, că încerca să îl descurajeze, lăudându-se că nu este doar unul, ci ca este, în sine, o mulțime, un egregor malefic, o masă amorfă și imanentă, de neoprit.

Adevărul este ca un singur exorcist nu poate stopa forta cosmică a (neo)securității. Nu când lumea stă și îl aplaudă pe mister Legiune”, a scris avocatul Piperea pe pagina sa de facebook.