Avocatul Gheorghe Piperea a comparat cazul Procurorului General al României, Augustin Lazăr, cu un drac scos de Iisus din corpul unui galilean. Afirmațiile cunoscutului avocat vin ca urmare a justificărilor aduse de procurorul general pentru faptele sale din tinerețe, scrie cotidianul.ro.

„Când Augustin Lazăr a susținut că, pe vremea când era șef al comisiei de liberări a penitenciarului Aiud, nu a făcut decât să își exercite profesia și să respecte legea, subliminal a trimis la trecutul tuturor celor care, ca el, și-au făcut treaba sub regimul comunist, chit că erau instrumente (docile sau deosebit de zeloase) ale aparatului represiv al dictaturii comuniste, asigurată prin frică, teroare și colaboratori - turnători de Securitate. Mai mult chiar, cerând "scuze instituționale” victimelor regimului totalitar, Augustin Lazăr a creat un arc peste timp între Procuratura și Parchetul General în care și-au găsit locul atât de mulți "foști” făcuți puternici de neo-securitate. Spunându-ne, astfel, că ei sunt mulți și că, împreună, sunt o forță implacabilă a naturii sau o legiune, Augustin Lazăr a reușit (cel putin în față lui Iohannis și, implicit, a PNL, USR - Plus și hashtagrezist) să se dezindividualizeze, să se piardă în mulțimea slujbașilor regimului totalitar comunist, blurându-și identitatea și diluandu-și responsabilitatea.
 
Dacă toți ar fi fost la fel, de ce să nu îi acuzăm pe toți, preferând să arătăm cu degetul pe cineva care, iată, mai are și curajul de a "finaliza” dosarul Revoluției din ‘89, pictată sub formă unei lovituri de stat? Luati aminte ce raspunde dracul, atunci cand Iisus il forteaza sa paraseasca trupul galileanului pe care il poseda, la intrebarea "care iti este numele” :

"Numele meu este Legiune, pentru ca suntem multi”.

(Marcu 5:9)

Ceva imi spune ca dracul îl sfida pe exorcist, că încerca să îl descurajeze, lăudându-se că nu este doar unul, ci ca este, în sine, o mulțime, un egregor malefic, o masă amorfă și imanentă, de neoprit.

Adevărul este ca un singur exorcist nu poate stopa forta cosmică a (neo)securității. Nu când lumea stă și îl aplaudă pe mister Legiune”, a scris avocatul Piperea pe pagina sa de facebook. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews