ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul federal John F. Kness a acordat aprobarea finală pentru soluționarea acțiunii colective la audierea de astăzi în cazul Jane Doe 1 împotriva Northshore University Healthsystem pentru mai mult de 500 de lucrători din domeniul sănătății, actuali și foști, care au fost discriminați în mod ilegal și cărora li s-au refuzat scutirile religioase de la mandatul de vaccinare COVID, conform site-ului Liberty Counsel.

Judecătorul Kness a acordat astăzi aprobarea finală verbală și va introduce hotărârea finală în cursul săptămânii viitoare. 

Liberty Counsel a soluționat această acțiune colectivă istorică, prima de acest fel, împotriva unui angajator privat care a refuzat în mod ilegal sute de cereri de scutire religioasă la vaccinurile COVID-19.
 
Ca urmare, NorthShore va plăti 10 337 500 de dolari pentru a compensa acești angajați din domeniul sănătății care au fost victime ale discriminării religioase și care au fost pedepsiți pentru convingerile lor religioase împotriva administrării unei injecții asociate cu celule fetale avortate.

Acum, că aprobarea finală a fost acordată de către instanță, cecurile de decontare vor fi trimise în termen de 60 de zile. Se estimează că angajații care au fost concediați sau au demisionat din cauza refuzului lor religios de a face o injecție COVID vor primi aproximativ 24.000 de dolari fiecare, iar angajații care au fost forțați să accepte o injecție COVID împotriva convingerilor lor religioase pentru a-și păstra locul de muncă vor primi aproximativ 3.700 de dolari fiecare. În plus, angajații care au fost concediați din cauza refuzului lor religios de a accepta vaccinurile COVID vor fi eligibili pentru reangajare dacă vor depune o cerere în termen de 90 de zile de la aprobarea finală a acordului de către instanță și își vor păstra nivelul de vechime anterior. De fapt, mulți dintre angajații concediați anterior au fost deja reangajați, iar alții vor continua să fie reangajați la NorthShore. 

Ca urmare a acestui acord de soluționare, NorthShore a modificat, de asemenea, politica sa ilegală de "fără acomodare religioasă" pentru a o face conformă cu legea și pentru a oferi acomodare religioasă în fiecare post din numeroasele sale unități. Niciun post în orice unitate NorthShore nu este considerat interzis angajaților nevaccinați cu scutiri religioase aprobate. 

Vicepreședintele Liberty Counsel pentru afaceri juridice și consilier juridic șef pentru litigii, Harry Mihet, a declarat: "După multe luni și ore lungi, suntem încântați să obținem în cele din urmă aprobarea finală a instanței de judecată a acestei înțelegeri colective pentru acești lucrători din domeniul sănătății care au fost discriminați în mod ilegal și cărora li s-au refuzat scutirile religioase de la mandatul de vaccinare COVID. Acest caz ar trebui să constituie un precedent pentru alți angajatori care au încălcat legea prin refuzul de a acorda scutiri religioase angajaților lor." 
 
Iată ce a transmis Harry Miheț, pe Facebook:
 
„Victorie în Chicago! Curtea a acordat aprobarea finală a acordului nostru de 10,3 milioane de dolari pentru acțiunea colectivă împotriva NorthShore, în numele a peste 500 de lucrători din domeniul sănătății ale căror scutiri religioase la mandatul de vaccinare au fost refuzate în mod ilegal. Curtea a concluzionat că înțelegerea este corectă, adecvată și rezonabilă.

Cecurile de decontare vor fi trimise în următoarele 60 de zile.

Sunt recunoscător pentru ajutorul lui Dumnezeu și pentru intervenția miraculoasă în acest caz, pentru clienții noștri curajoși și pentru #TeamLC, inclusiv pentru mâna mea dreaptă și bunul meu prieten Roger Gannam și pentru consilierul nostru local de încredere, Sorin Leahu, ambii prezenți astăzi în instanță alături de mine.
 
A lui Dumnezeu să fie gloria!”