ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eroul național Avram Iancu a fost comemorat la Brașov de Asociația Calea Neamului vineri, 10 septembrie 2021, când s-au împlinit 149 de ani de la moartea liderului Revoluției române de la 1848 din Transilvania.

Omagierea Crăișorului Munților a avut loc la Biserica Nașterea Maicii Domnului de la Metrom (str. Carpaților). „Parastas, cuvânt și Cântec Românesc! Românii din Covasna vin la Brașov să-l cinstească pe Avram Iancu împreună cu frații lor!”, a anunțat Mihai Tîrnoveanu, președinetele-fondator al Asociației Calea Neamului.

Mihai Tîrnoveanu a declarat: „Avram Iancu nu este singur în munții lui din Cer și nici în munții verzi ce străpung aceste vremuri cumplite. Noi, cei rămași pe Calea Neamului Românesc, iată, că îi urcăm pentru a fi în Duhul lui!
Lupta lui Iancu este mai actuală ca oricând, căci suntem ca si atunci în contra-timpului imperiilor si inamicilor din țară. Avem de învățat din această lupă a Eroului, căci fără Învățătură, pășim pe căi gresite. Libertatea ”universală” nu înseamnă nimic fără Libertatea Națională, valorile ”universale” nu înseamnă nimic fără Valorile Naționale, care trebuie să ne fie singurul reper. Voi încerca mâine să explic printr-un singur exemplu acest lucru.
Respect deosebit pentru toți oamenii care au venit ieri la Brașov pentru a-l omagia pe Eroul Națiunii Române, pentru românii din Covasna, în frunte cu Gheorghe Samoila și Corul Avram Iancu, din Moinești, Bacău, Corul Resurrectio, condus de doamna profesoară Gabriela Biea, Cântecul de la Valea Uzului, Grai Străbun, cu Ovidiu Iulian, români din București, Oltenia, Corabia, respect pentru Silvian Dima! Mulțumim din suflet formației Milenium si doamnei Rodica Cosma care a cântat atât de frumos si recunoștință preoților si enoriașilor Bisericii Nasterea Maicii Domnului din Brașov care ne-au primit cu inimile si brațele deschise!
Mergem cu Dumnezeu înainte! Sâmbăta viitoare ne vedem la Sibiu!

 

VIDEO:

VIDEO: