ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sportivul român Avram Iancu a terminat, sâmbătă, la Sulina, cursa de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre. El devine, astfel, primul om care a străbătut fluviul, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, fără obiecte ajutătoare. De profesie bibliotecar, Avram Iancu și-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul ”Pilotul de pe Dunăre”, al lui Jules Verne, și spune că a dorit să-i încurajeze pe tineri să citească.
 
La capătul unei performanțe uimitoare, Avram Iancu a avut, ieri, o primire pe măsură, transmite Rador. La Sulina, a fost așteptat de sute de oameni, pe melodia "We are the champions” a trupei Queen, strigând „Iancu” și aplaudându-l atunci când a ajuns la kilometrul 0 din cursă.
 
Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reușit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip și cască. Performanța a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localității brăilene Gropeni până la Galați. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.