ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce înotat de-a lungul Dunării, Avram Iancu are șansa să devină înotătorul anului pe plan mondial. Este pentru prima dată când un român este nominalizat pentru acest titlu, iar Avram Iancu speră că ai lui îl vor susține. „Am dat de milioane de ori din mâini pe Dunăre, acum e rândul vostru să mă votați”, spune ambițiosul înotător din Petroșani, potrivit observator.tv.

A parcurs 2.860 de kilometri. Fără costum de protecție, dar cu multă voință. Inspirat de romanul Pilotul de pe Dunăre, al lui Jules Verne, Avram Iancu și-a propus să ajungă înot din Munții Pădurea Neagră, până la Sulina.

Au fost 89 de zile în care a înfruntat vânt, ploi, valuri, hipotermie și dorința de a lăsa totul baltă. A fost singur în apă chiar și câte 10 ore pe zi. Gândul i-a zburat mereu la cele trei fiice de acasă. Și nu i-a venit să creadă când și-a întâlnit soția pe mal.

Avram Iancu și-a încheiat aventura în septembrie, dar acum a intrat în cursa pentru titlul de Înotătorul anului în ape libere pe plan mondial. Și are nevoie de cât mai multe voturi.

”Am dat de milioane de ori din maini pentru a putea realiza această premiera mondială”, spune românul

Câștigătorul va fi anunțat la începutul anului viitor.