ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți oameni de cultură se vor reuni luni, 21 decembrie, la mormântul lui Avram Iancu din cimitirul de la Țebea, județul Hunedoara, unde vor lansa un ‘Memorandum’, iar „Comitetul Național Ad-Hoc – Avram Iancu’ îi va decerna acestuia titlul de ‘Martir și Erou al Națiunii Române’, a anunțat inițiatorul acțiunii, scriitorul Laurian Stănchescu.

"Avram Iancu a fost îngropat cu funeralii naționale pe 13 septembrie 1872 la Țebea, lângă „Gorunul lui Horea”, iar Comitetul de înmormântare l-a declarat „Erou al Națiunii". Trădat în timpul vieții, umilit și venerat după moarte, a venit vremea să-i aducem Crăișorului onorul cuvenit", se arată într-un comunicat al scriitorului Laurian Stănchescu, remis AGERPRES.
La ceremonialul de la mormântul lui Avram Iancu vor participa mai mulți colindători din Apuseni, care vor prezenta un moment dedicat memoriei eroului național.

Evenimentul cultural intitulat ‘Colinda Iancului’ se află la ediția a doua și va începe luni, 21 decembrie, la ora 13,00.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews